Баща ѝ е Илия Дяков и се е изявявал като

...
Баща ѝ е Илия Дяков и се е изявявал като
Коментари Харесай

Шампионката Стилияна Николова крие любопитна биография

Баща ѝ е Илия Дяков и се е изявявал като футболист за “Добруджа ”, ЦСКА и “Славия ”. Освен това в границите на една година, в интервала 1985 – 1986, отбелязва пет мача и за националния тим на България и присъединяване в Световното състезание в Мексико.

По-интересна е ориста на майката на Стилияна Николова – Паулина Николова. Дамата също е състезателка по художествена гимнастика, два пъти става международна шампионка и един път европейска шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика. И по-голямата сестра на младата ни вяра е обвързвана с традициите в фамилията и дружно с майката работи като треньор в Египет.

В Кайро е родена и Стилияна Николова – на 22 август 2005 година, а тренировките ѝ в залата стартират още в детска възраст. Владее британски, арабски и съветски, като познаването и на съветския дължи на обстоятелството, че учи в съветско учебно заведение. Висока е едвам 141 см, а тежестта ѝ е 39 кг. Независимо от минималистичните си размери обаче е устремена към върховете и не се плаши от упоритата работа.

Когато е на 13, гимнастичката се открива в България, където се включва в националния тим на България. Неин треньор е Валентина Иванова и както наподобява, двете занапред ще реализират още триумфи.

Автор: ladyzone.bg

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР