Баща спаси малкия си син от куче динго, извлякло го

...
Баща спаси малкия си син от куче динго, извлякло го
Коментари Харесай

Баща измъкна бебето си от зъбите на куче динго, извлякло го кемпера им

Баща избави дребния си наследник от куче динго, извлякло го от кемпера им на о-в Фрейзър в Куинсланд, Австралия, оповестиха Асошиейтед прес и ДПА.
Момчето, което е на 14 месеца, е с дълбоки рани по главата и врата. Парамедици са му помогнали на място и са го отвели с хеликоптер в болница, показва Българска телеграфна агенция.
Бащата се е събудил от рева на детето, който ставал все по-далечен. Той изтичал на открито и трябвало да се оправи с няколко диви кучета, преди да го измъкне от челюстите на дингото, което го влачело.
"Детето очевидно е било захапано откъм гърба за врата и повлечено на открито. Затова, в случай че не бяха родителите и бързата им реакция, раните му щяха да са по-сериозни " - сподели водачът Франк Бертоли от избавителната работа.
Момченцето е третото дете, нападнато тази година от куче динго на о-в Фрейзър, където е станал случаят. Островът е в австралийски народен парк, прочут джунглите, блатата и крайбрежните дюни. Властите там предизвестяват посетителите да заобикалят дивите кучета, да не притеглят вниманието им и да не оставят храна.
На остров Фрейзър живеят към 200 чистокръвни кучета динго. Те са предпазени животни в националните паркове на Кунисланд. Смятат се за доста значими за локалната екосистема, само че приетите за рискови се убиват от рейнджъри.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР