Баща, син и двама братовчеди застанаха пред Темида в Стара

...
Баща, син и двама братовчеди застанаха пред Темида в Стара
Коментари Харесай

Четирима роми на съд за кърваво меле в Раднево

Баща, наследник и двама братовчеди застанаха пред Темида в Стара Загора за кърваво меле на центъра на миньорския град Раднево отпреди 18 месеца. След поредност от връщания на обвинителния акт и самоотвод на арбитър делото за нечовечен побой, нанесен от ромска фамилия над трима локални младежи най-сетне потегли.

На подсъдимата пейка са 39-годишният лихвар от ромския квартал Кантона Калчо Иванов,20 – годишният му наследник Стефан и неговите братовчеди Динко Ангелинов и Антон Иванов.Срещу тях е повдигнато обвиняване за опит за ликвидиране на повече от едно лице по хулигански подбуди, който останал незавършен по независещи от тях аргументи, заяви "Монитор ".

В хода на досъдебното произвеждане по неоспорим метод е открито, че в ранния следобяд на 2 май 2016 година в Раднево е зародило сдърпване за отнето преимущество на пътя сред обвинения Стефан и потърпевшия, 28-годишния Георги Николов, при което Николов е нанесъл побой над по-младия водач. Обвиняемият се оплакал на татко си Калчо и дружно с братовчедите си Антон и Динко решили да се саморазправят.

Четиримата с два автомобил почнали да търсят Георги и неговите другари, след което ги разкрили и преследвали до центъра на градчето наоколо до фитнес- зала. Там четиримата обвинени слезли от автомобила въоръжени с бухалки, пръти и ножове и пред очите на към 25-30 очевидци се нахвърлили върху потърпевшите Георги Николов, Живко Жеков и Цветелин Кюстендилски.

На първото съвещание бяха разпитани огромна част от 37-те очевидци, арбитър – докладчикът Марияна Христакиева насрочи чуването на останалите за 11 и 12 декември.

За закононарушението, за което са повдигнати обвинявания на четиримата, се планува наказване „ отнемане от независимост “ от 15 до 20 години или пожизнен затвор.Инцидентът от 2 май м.г. стана причина за близо едноседмично недоволство в града, стигна се до въвеждането на тежко въоръжена жандармерия и водометни оръдия за опазването на квартал „ Кантона “ от опожаряване.

Година и 8 месеца считаните за причинители на тежкото закононарушение са в ареста с непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Няколко юристи са наети да бранят подсъдимите, измежду тях е и нашумялата преди време поради връзка с Илиан Варсанов Радост Караиванова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР