Баща с две деца били повлечени от мъртво течение, но

...
Баща с две деца били повлечени от мъртво течение, но
Коментари Харесай

Двама спасители от Поморие предотвратиха ужасна драма

Баща с две деца били повлечени от мъртво течение, само че Александър и Ангел съумяха да ги извадят от водата навреме 

Баща и двете му деца оцеляха, откакто бяха повлечени от мъртво течение. Едното от девойките почнало да гълта вода, само че с помощта на бързата интервенция на двама спасители от Поморие, те са извадени от морето живи и здрави. Кореспондентът на бТВ Лора Стаматис посочи, е случаят е станал в неделя, а тогава на пост са били Ангел и Александър.

„ Имаше мощен вятър и огромни талази. Беше в неделя и доста хора бяха пристигнали. Един млад татко с две деца бяха навлезли до шамандурата сред охраняемия и неохраняемия плаж. Бях наоколо и съумях да видя незабавно какво става. Течението ги дърпаше във вътрешността “, споделя Алекс. 

„ Те не можеха да плуват и едното от момиченцата, което е на 12-13 години, стартира да гълта вода. Успях да ги извадя бързо. Всичко беше обикновено “, прибавя той.

„ Лекарят беше тук и незабавно прегледа момиченцето. То се успокои. Дадохме му вода “, посочи спасителят. 

20-годишният избавител Веселин Загоров също се трансформира в воин. Той към този момент има избавени два човешки живота, оказал помощ е на давещи се мъж и жена. Инцидентът станал отвън работното време. 

На въпроса дали има време да мисли, той отговори, че незабавно би трябвало да се помогне, тъй като в случай че има закъснение, може да е съдбовно. 

„ След работно време останах да плавам с другари. Влизаме във водата, а към нас бяга момче и сподели, че двама души не могат да излязат от водата. Веднага потеглих “, споделя младият избавител. 

Без да се замисля той избави мъж и жена, прецизира Лора Стаматис. 

Когато има мъртво течение, в никакъв случай не трябва да се бориш с него, а би трябвало плуващият да се стреми да излезе настрана от течението и е значимо да няма суматоха, сподели поморийски избавител пред бТВ. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР