Баща от Пловдив успя да осъди Фонда за лечение на

...
Баща от Пловдив успя да осъди Фонда за лечение на
Коментари Харесай

Баща на болно момиченце осъди Фонда за лечение на деца

Баща от Пловдив съумя да осъди Фонда за лекуване на деца да заплати интервенцията и лекуването на щерка му в Истанбул, макар че по-рано получил отвод от тях. Общата стойност на компенсацията, което ще платят от фонда, е 24 000 евро. Решението е на Административния съд в града под тепетата, заяви " Марица ".

Момиченцето страда от детска церебрална парализа - двойна хемипареза, симптоматична епилепсия и микроцефалия. Тъй като лекуването в България не било задоволително дейно, бащата се насочил към болница „ Аджъбадем “ в Истанбул. През март 2016 година той подал молба за организационно и финансово подкрепяне до Фонда за лекуване на деца, само че получил отвод. Въпреки това през октомври 2016 година мъжът превел сумата от 24 000 евро на турската болница за лекуването на щерка си и в същото време оспорил по правосъден ред решението на фонда.

Отказът е приет за противозаконен от Административния съд в София, а след това и от Върховния административен съд. След решението на висшите магистрати бащата завел дело в Пловдивския административен съд против Фонда за лекуване на деца за вреди по Закона за отговорността на страната и общините. Той изискал да му бъдат възобновени всички средства, които превел за лекуването, плюс лихвата и адвокатското заплащане. Искането му е почетено от магистратите във вторник. Така фондът ще би трябвало да заплати сумата по лекуването и рехабилитацията на момичето, както и 2610 лв. разходи по делото.

Решението обаче не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Върховния административен съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР