Баща на две деца от град Рила се заля с

...
Баща на две деца от град Рила се заля с
Коментари Харесай

Лекарят, спасил самозапалил се заради бедност мъж: Такова нещо не съм виждал, искам да стане чудо

Баща на две деца от град Рила се заля с бензин и се възпламени, обезверен от мизерията, в която живеело фамилията му. Повече от две седмици семейството се хранела единствено с ориз, това сподели пред  доктор Мирослав Корчев, който пръв се отзовава на сигнала на 112.

48-годишният мъж от град Рила е превозен по неотложност в Клиниката по изгаряния в „Пирогов“ с тежки изгаряния по цялото тяло. Сигналът е подаден на 5 февруари към 22 ч.

„Тръгнахме незабавно с колата за спешна помощ. Когато пристигнахме на място, брачната половинка и сестра й споделиха, че са го изгасили с одеяла и облекла. Той беше избягал и се скрил в гората“, спомня си лекарят.

След по-малко от час мъжът, съпроводен от брачната половинка си, идва в Спешния център в град Рила: „Имаше изграяния от 1-ва, 2-ра и 3-та степен. Мехури по цялото тяло – лицето, шията, корема, крайниците“.

Д-р Корчев обработва раните му и го стабилизира, с цел да бъде превозен до здравно заведение.

„ Кожата му стартира да капе по пода на колата за спешна помощ, то беше грубо изгаряне просто. За 35 години аз такова нещо не съм виждал “, споделя незабавния доктор.

„То не се живее. От близо две седмици единствено на ориз. Няколко индивида все на мен чакат“, споделил 48-годишният мъж на доктор Корчев.

Лекарят познава фамилията. Мъжът, който припечелва с цепена на дърва и обща работа, не е ром. Сам издържал двете си деца, брачната половинка си и родственици.

„ Живеят доста мизерно. Стаята е три на три метра. Две легалца… Мизерия, цялостна бедност! “

Екипът на доктор Корчев откарва мъжа в болничното заведение в Благоевград. После е неотложно превозен в института „Пирогов“ в София. Пациентът е настанен в реанимация, като през днешния ден му е направена интервенция. За страдание сега положението му продължава да е доста тежко, това оповестиха публично от „ Пирогов “.

„ Искам да стане знамение!“, споделя доктор Корчев, помолен да даде прогноза за положението на пациента.

„ Сравнявам го с други случаи и това, което видях с очите си… Лоши неща. Дано не съм прав. Ще подскоча 10 метра, в случай че стане знамение!“, приключва описа си лекарят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР