Баща ми е завършил медицина през 1960г. Тогава за норма

...
Баща ми е завършил медицина през 1960г. Тогава за норма
Коментари Харесай

Така нареченият диабет тип 2, не е нищо друго, освен временно метаболитно разстройство

Баща ми е приключил медицина през 1960г. Тогава за норма на кръвната захар се е смятала стойност до 18 mmol/l. Аз приключих медицина през 1986г. Тогава за норма се приемаше до 10 mmol/l, а когато щерка ми приключи медицина през 2008г., за норма се приемаше стойност до 5,5 mmol/l.

Критериите за норма на параклиничните индикатори ги задава Световната здравна организация, която в случай че продължава да занижава горната граница на кръвната захар, скоро цялото население на планетата ще „ заболее “ от диабет. Диабетът е заболяване, което се дължи на дребен брой, или липса на лангерхансови островчета в панкреаса.

Това са анатомични структури, виновни да продукцията на инсулин. Този диабет се демонстрира още в детска, даже в кърмаческа възраст. Така нареченият диабет вид 2, който е доста съвременен в този момент, не е нищо друго, с изключение на краткотрайно метаболитно разстройство, което се дължи най-много на индустриалната храна и обездвижването и би трябвало да се лекува с самостоятелен хранителен и двигателен режим, а не с лекарства.

А що се отнася до напрежението – нашите предци са живели в доста по-голям стрес. Но тогава не е имало СЗО, фармацевтична промишленост и лекарите не са били регистрирани като еднолични търговци и търговски сдружения.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР