Баща, който сам отглежда болната си дъщеря е каузата, която

...
Баща, който сам отглежда болната си дъщеря е каузата, която
Коментари Харесай

Благотворителен базар: Децата от училище „Искра“ творят доброта

Баща, който самичък отглежда болната си щерка е идеята, която ще поддържат децата от пловдивското учебно заведение „ Искра “ . Това ще се случи посредством средствата, които ще съберат на своя благотворителен коледен базар, който се организира през днешния ден в града под тепетата. 

Децата посрещат гостите си в топлата конюнктура на пловдивско заведение, като са избрали място отвън учебното заведение си, с цел да се срещнат с повече хора, да натрупат по-добър опит в организирането на събития и най-много повече пловдивчани да схванат за идеята им. Мероприятието стартира в 15:00 часа .

Посетителите могат да избират от ръчно направени празнични декорации – играчки за елха, сувенири за дома и картички за обичани хора, направата на които стартирала още през месец октомври. Децата вложили доста усърдие и отношение, както в работата по продуктите, по този начин и в организацията на самото събитие. Един от учителите им разяснява пред Искра.бг

„ Учим децата и подсещаме на себе си, че без значение от възрастта си, всеки човек има силата да направи този свят по-добър. Стараем се да построяваме персони, които не просто означават проблемите, а избират своите дела и работят за тяхното разрешаване. “

„ Събитието съответствува с идните празници, само че с децата си говорихме доста и всички стигнахме до извода, че благотворителността не би трябвало да бъде единствено по Коледа, не е нещо, което човек прави, тъй като би трябвало или тъй като някой му е споделил. Да твориш положително е чувство, осъзнаване и избор. И всеки момент е подобаващ.

Децата споделиха, че записали на дъската редица дела, в които желали да се включат. Всеки давал оферти, които били почтени за поддръжка. По тази причина взели решението на либерален принцип , както нормално вземат решение въпросите в учебното заведение – всеки написал своя избор на лист, който пуснал анонимно в учебната урна. Преброили гласовете и решението било взето.

После благодарение на учителите си си създали е-поща, написали и изпратили питане до учебното управление – молба за разпределяне на средства за закупуване на нужни материали и заричане, че ще се стараят по-често да вършат по-добър света. 

Отговорът бил позитивен, а щастието на малчуганите – голямо. Училището пък се сдобило с нов образователен предмет образуване на събития .

Който желае също може да поддържа идеята определена от децата и да помогне на Димитър Димитров – бащата на 13-годишната Дорина , която страда от епилепсия и детска церебрална парализа, може да го направи по банков път: 

BG32UBBS80024051325350
BIC: UBBSBGSF
ТИТУЛЯР: ДИМИТЪР БЛАГОЕВ ДИМИТРОВ

От Искра.бг подсещаме, че декември е месец, в който редица възпитаници в цялата страна провеждат коледни базари, поддържат дела и внасят това топло празнично въодушевление. Тези събития са чудесното място за всеки, който желае да поддържа деца, които творят добрина и да се прибере с чудни декорации за дома. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР