Баща, който беше описан като един от най-болните досега“ пациенти

...
Баща, който беше описан като един от най-болните досега“ пациенти
Коментари Харесай

Силата на духа: Млад татко оцеля след цяла година на апаратно дишане

Баща, който беше разказан като „ един от най-болните до момента “ пациенти с вируса в лондонската болница чак в този момент стартира да диша без уред, повече от година откакто хвана вируса.

40-годишният Андрю Уотс от Бексли беше с един най-дългите престои на пациенти, които лекарите в миналото са виждали, откакто беше признат в болничното заведение Queen Elizabeth в Woolwich с пневмония от вируса на Коледа през 2020 година, оповестява „Дейли мейл“.
външна реклама
През февруари, след петседмична индуцирана кома и два животозастрашаващи белодробни колапса, лекарите се обадили на брачната половинка му Хейли, с цел да обсъдят изключването на вентилатора, защото положението му се е влошило доста.



Но откакто прекара 300 дни в болница – в това число осем месеца в интензивно лекуване и два месеца в поделение Андрю Уотс, който по това време беше в ремисия от рак на лимфата, съумя да се прибере вкъщи през октомври.

Сега лондонският таксиметров водач е махнал за пръв път кислородната поддръжка, откогато е напуснал болничното заведение, само че към момента се бори с продължаващите затруднения от времето, когато е бил интубиран.

„ Само преди седмица и половина махнах кислородните тръбички за първи път, откакто напуснах болничното заведение. “

Г-н Уотс сподели, че е употребявал О2 в продължение на девет часа всяка вечер, с цел да помогне на белите си дробове да се върнат към естественото си състояние.

Дългото му лекуване в интензивното поделение в продължение на месеци, принуди Андрю да се учи отначало да върви и да приказва, като към този момент може да върви към 15 минути едновременно.

Г-н Уотс има двама синове- Джак на 6 години и Джошуа, на 3 години. Той се научи да приказва още веднъж, откакто общуваше със брачната половинка си, употребявайки букви на дъска, до момента в който беше с тръби в болничното заведение.



През ноември Андрю сподели, че неговата основна цел е да върви пешком до и от учебното заведение на сина си и сподели, че най-сетне е съумял да реализира задачата си.

„Успях да стигна до учебното заведение на сина ми и назад предишния понеделник. Мога да вървя към 15 минути, преди краката ми да стартират да горят. Мисля, че хората би трябвало да са признателни, че могат да извършват тези дребни задания в всекидневието си“.

Г-н Уотс споделя, че когато е бил здрав и във форма, е приемал ежедневните неща за даденост, само че в този момент, откакто се е разболял прави оценка доста повече дребните неща.

Говорейки за затрудненията, с които към момента се оправя, господин Уотс, който беше разказан от лекарите като „ един от най-болните пациенти с коронавирус “, сподели, че гърлото му към момента не е зараснало на мястото, където е била сложена трахеостомна тръба в болничното заведение.

Когато господин Уотс беше признат за първи път в болница през декември 2020 година, той не беше имунизиран, защото беше в ранните стадии на акцията за имунизация, само че към този момент има три дози от имунизацията.



Г-н Уотс прикани други лондончани да се имунизират. Споделя разочаровнието си, че до момента в който се е борил за живота си в болничното заведение е слушал по какъв начин имунизациите нищо не променяли и цялата пандемия е интрига.

„ Има хора, които знаят какво съм претърпял и към момента го споделят! “ той добави.

Г-н Уотс споделя, че е бил мощно обиден от вируса, защото е бил в ремисия от рак на лимфата след сполучливо лекуване с химиотерапия.



Бащата на две деца беше диагностициран с рак на лимфата през октомври 2019 година и прекара огромна част от 2020 година изолиран заради уязвимостта си.

Министър-председателят през днешния ден разгласи края на ограниченията, защото английската общност желае да смекчи рисковете от вируса.

Г-н Уотс сподели, че приветства тази смяна, макар че към момента е клинично уязвим, защото има вяра, че би трябвало да се научим да „ живеем “ с вируса.

Г-н Уотс добави, че взема „ нужните защитни ограничения “ и сподели, че е „ малко евентуално “ още веднъж да се болести с вируса.

Говорейки за това, че е разгласен за „ най-болния “ пациент на корона в Лондон, Андрю сподели: „ Борих се до края, желаех да се върна при децата и брачната половинка.



„ Чувствам се горделив, че съумях да се измъкна и да си върна живота.

Когато той беше изписан, медицинският личен състав, в това число лекари, медицински сестри, физиотерапевти и логопеди, се събраха да се сбогуват на 21 октомври.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР