Баща и син са арестувани за извършени множество кражби от

...
Баща и син са арестувани за извършени множество кражби от
Коментари Харесай

Баща и син са арестувани за кражби на маркови питиета в Пазарджик

Баща и наследник са задържани за осъществени голям брой обири от търговски обекти в Пазарджик.

През месец март в полицейското ръководство на града били получени сигнали за кражби от разнообразни хранителни магазини и хипермаркети. Интересът на апашите бил ориентиран към маркови напитки и месни хранителни артикули.

Не след дълго чиновници от бранш Криминална полиция при районното в Пазарджик са открили причинителите. Оказало се, че това са 51-годишен мъж и 32-годишния му наследник. Те са престъпно проявени, познати са на органите на реда.

Установени и документирани досега са пет обири от търговски обекти. Дуото е арестувано в ареста за период от 24 часа. Работата по документиране на незаконната му активност продължава под надзора на прокуратурата.

За други обири през март в районното на Пазарджик била подадена тъжба от шеф на магазин за мобилни телефони и услуги. Ловък крадец съумял с цел да задигне от там безценен смарт телефон на стойност от близо 1000 лв..

Екипи от бранш „ Криминална полиция” подхванали следствие и след близо месец открили самоличността на причинителя. Станало ясно, че това е 43-годишен пазарджиклия. Устройството е върнато назад на притежателя му. По случая е формирана кореспонденция.

Други трима причинители на обири са задържани от чиновници на полицейските ръководства във Велинград и Пазарджик. В сряда бил получен сигнал в районното на Велинград от локална игрална зала. Около обед крадец отмъкнал смарт телефона на 65-годишна жителка на Батак. При извършеното следствие служителите на реда от курортния град открили, че създатели на похищението са 40-годишен мъж и 37-годишна жена от велинградския квартал „ Анезица “. Телефонът е предаден непринудено от тях.

Снощи в полицейското ръководство в Пещера са получили сигнал от шеф на почивна база, намираща се край язовир Батак. Той уведомил органите на реда, че незнайни са проникнали в постройката.

Била осъществена кражба на железни порти, електрически проводници, няколко кревати, плотове от готварски печки и бойлер. Незабавно са извършени заградителни дейности, в които се присъединили екипи на Районно ръководство -Пещера, полицейския сектор в Батак и сътрудниците им от Велинград.

Така вследствие на бързата реакция били хванати 47-годишен ракитовец, 44-годишна жена, с която той живеел, 30-годишен мъж от село Дорково и 20-годишен от Батак. Те превозвали откраднатите движимости благодарение на микробус и джип. Четиримата имат престъпни прояви и са известни на органите на реда. Апашите са арестувани за период от 24 часа в ареста на РУ-Пещера. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР