Баща и син от квартал Раковица“ в Берковица са арестувани

...
Баща и син от квартал Раковица“ в Берковица са арестувани
Коментари Харесай

Полицията задържа баща и син за купуване на гласове в Берковица

Баща и наследник от квартал „ Раковица “ в Берковица са задържани при акция на полицията за противопоставяне на битовата престъпност и купения избор, извършена през вчерашния ден в целия район Монтана, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

В дома на по-възрастния мъж, който е на 47 години, е открита тетрадка с изписани 14 страници с имена на хора и против тях парични суми. В дома на сина, който е на 24 години, е открит бележник с 4 страници с изписани имена на хора и парични суми против тях.

При инспекция в търговски обект на фамилията, намиращ се до къщата на сина, са открити голям брой имитационни артикули – дънки, спортни екипи, блузи, спортни екипи, клинове и други облекла с лого на известни компании като „ Адидас “, „ Найк “, „ Пума “ и така нататък, които били употребени без тяхно позволение и без контракт. Намерена е и 4 литра жълта течност с аромат на алкохол, която е конфискувана и е наложена санкция за владеене на акцизна стока без бандерол.

Срещу арестуваните е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения против политическите права на жителите – пазаруване на гласове по член 167 от Наказателен кодекс.

От ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана оповестиха, че от началото на предизборната акция в района са тествани голям брой сигнали за пазаруване на гласове, като са формирани девет досъдебни производства, предава Българска телеграфна агенция. 

До момента са арестувани четирима души, като в шест случая в разнообразни домове бяха открити тетрадки с изписани имена и парични суми против тях. От полицейската дирекция обявиха, че акциите против пазаруването на гласове ще продължат до изборния ден и полицията ще направи всичко допустимо да обезпечи почтен избор в района.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР