Баща и син от берковския квартал Раковица“ са арестувани, научи

...
Баща и син от берковския квартал Раковица“ са арестувани, научи
Коментари Харесай

Задържаха баща и син от Берковица, купували гласове за изборите на 2 април

Баща и наследник от берковския квартал „ Раковица “ са задържани, научи организация BulNews. Те са арестувани при акция на полицията, която била за противопоставяне на битовата престъпност и купения избор. Спецоперацията е извършена през вчерашния ден в целия район Монтана, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града на Огоста.
В дома на по-възрастния мъж, който е на 47 години, е открита тетрадка с изписани 14 страници с имена на хора и против тях парични суми. В дома на 24-годишния му наследник, е открит бележник с 4 страници с изписани имена на хора и парични суми против тях. 
При инспекция в търговски обект на фамилията, намиращ се до къщата на сина, са открити голям брой имитационни артикули – дънки, спортни екипи, блузи, спортни екипи, клинове и други облекла с лого на известни компании като „ Адидас “, „ Найк “, „ Пума “ и така нататък, които били употребени без тяхно позволение и без контракт. Намерена е и 4 литра жълта течност с аромат на алкохол, която е конфискувана и е наложена санкция за владеене на акцизна стока без бандерол.
Срещу арестуваните е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения против политическите права на жителите – пазаруване на гласове по член 167 от Наказателен кодекс.
От регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана оповестяват, че от началото на предизборната акция в района са тествани голям брой сигнали за пазаруване на гласове, като са формирани 9 досъдебни производства. До момента са арестувани 4-ма души, като в 6 случая в разнообразни домове са открити тетрадки с изписани имена и парични суми против тях. 
От полицейската дирекция обявиха, че акциите против пазаруването на гласове ще продължат до изборния ден и полицията ще направи всичко допустимо да обезпечи почтен избор в района.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР