Баща и син, на 80 и 36 г., от Гърция

...
Баща и син, на 80 и 36 г., от Гърция
Коментари Харесай

Арестуваха баща и син в Гърция - внасяли българско олио и го продавали като зехтин

Баща и наследник, на 80 и 36 година, от Гърция са арестувани за машинация със зехтин

Иззети са над 13 000 литра масла - слънчогледово олио и подправен зехтин.

Двамата са основали подобаваща и проведена инфраструктура за нелегално подготвяне и пакетиране на зехтин, който се получава посредством преправка на слънчогледово олио с прибавяне на подобаващи оцветители, както и пакетирането и доставянето му на пазар като екстра върджин зехтин.

Суровината (слънчогледовото олио) е импортирана от България и по-късно с потреблението на подобаващи оцветители се продава като " екстра върджин зехтин " с разнообразни етикети от райони на Гърция и се насочва към пазара на България и Гърция.

При инспекция, осъществена в склад на компания, занимаваща се с търговия на едро с хранителни артикули и намираща се в региона на община Делта, са открити и конфискувани общо:6644 литра подправен зехтин, който е бил в 5 и 3 литрови контейнери с надпис " екстра върджин зехтин " от разнообразни компании,6500 литра слънчогледово масло в седем пластмасови резервоара, доста етикети " Extra Virgin Olive Oil ",завършено и работещо оборудване за пълнене и стандартизиране на масло, състоящо се от тръбопроводи и резервоари, съдържащи течност с незнаен химичен състав и подозрително качество,9035 празни железни контейнери за предпазване на масло (контейнери),358 празни пластмасови опаковки и предпазване на масла (контейнери),5 фактури от минали години и камион.

Задържаните, против които е формирано досъдебно произвеждане, ще бъдат отведени на способените органи на правосъдната власт, а от иззетите пакетирани фалшифицирани зехтинови артикули са взети проби, които ще бъдат изпратени в проучване. /български вести /

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР