Баща и син иманяри от Пловдив са били намерени днес

...
Баща и син иманяри от Пловдив са били намерени днес
Коментари Харесай

Прокобата на златно съкровище застигна двама иманяри в Родопите, лекари се борят за живота им

Баща и наследник иманяри от Пловдив са били открити през днешния ден съвсем задушени в пещера, в региона над Храбрино, оповестява TrafficNews. Сигналът е получен следобяд, като към мястото незабавно е тръгнал избавителен отряд. На място съгласно очевидци има три полицейски автомобила и бусът на Криминалистичната лаборатория.
Двамата мъже са откарани с кола за спешна помощ в токсикологията на УМБАЛ " Свети Георги ", където лекарите се борят за живота им.
На място са извикани и екип пещерняци, които да ревизират дали в пещерата няма и трети човек. Двамата мъже са в тежко положение и не могат да дадат съответни пояснения за случилото се. Тъй като проверяващите подозират, че в екипа може да е имало и трети човек, се постанова подробно претършуване на пещерата.
От първичния оглед е станало ясно, че иманярите са вкарали бензинов елемент в пещерата. Те обаче очевидно не са си дали сметка, за газовете, които се отделят от мотора и са изгубили схващане.
Легендите за съкровищата, скрити от турци и хайдути в Родопите са стотици. Картите на имането, заровени в пещерите, се търгуват по десетки хиляди левове на черно. Всеки иманяр мечтае за митичното богатство на Вълчан челник. Сред търсачите на съкровища се споделят митове, съгласно които товарите със злато и скъпоценни камъни са укривани в пещери, в специфични галерии, изкопани от джуджета, които след това били убивани. Някои от съкровищата, обаче, носят и поличба.
Легендите притеглят търсачите на съкровища, които са подготвени да рискуват живота си, с цел да се доберат до мечтаното злато.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР