Баща и син бяха осъдени от Районeн съд - Варна

...
Баща и син бяха осъдени от Районeн съд - Варна
Коментари Харесай

Баща и син обвиниха чистачка по домовете за кражба, биха я и заплашваха

Баща и наследник бяха наказани от Районeн съд - Варна за опит да принудят хигиенистка да признае осъществяване на кражба. Двамата подсъдими, надлежно на 49 година и на 30 година, бяха приети за виновни по повдигнато по отношение на тях обвиняване за осъществен опит в съучастничество да принудят жена от профилирана компания за разчистване по домовете, обратно на волята й, да признае осъществяването на кражба на пари от жилището им. Деянието е  извършено с приложимост на мощ от подсъдимите на 24 септември 2015 г.   и съставлява закононарушение срещу личността, наказуемо по чл.143, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Ден преди случилото се, шефът на почистващата компания, след приемане на поръчката, осъществен оглед на обекта и уточняване на дължимото възнаграждение, изпратил на адреса общо трима свои чиновници, измежду които и пострадалата. По-късно вечерта стопаните на къщата уведомили шефа за изчезнала сума от 2000 лв., а след това неведнъж звънели по телефона с настоявания за пояснение и персонален диалог на място с хигиенистката. Веднага на другия ден дамата непринудено се съгласила да отиде на адреса с желание да обясни, че няма виновност за изгубването на парите. Проблемната обстановка се задълбочила, стигнало се до физическо прикосновение, боричкане, удари, гневни прояви и заплашителни думи. Пострадалата съумяла да заяви за побоя по мобилния телефон на шефа си, който извикал полиция на адреса.

Двамата подсъдими са с чисто правосъдно минало. Те получиха санкции от по 3 месеца отнемане от независимост за направения опит за насила, като изтърпяването им бе отсрочено с 3 години изпитателен период. Те бяха наказани да заплатят солидарно на потърпевшата обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди в размер на 2000 лв.. Районният съд оправда бащата по повдигнатото по отношение на него второ обвиняване за отправяне на закана с ликвидиране (престъпление по чл.144, алинея 3 от НК).  

Присъдата на Районен съд – Варна предстои на обжалване в 15-дневен период.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР