Баща и син Близнакови прибраха 1,5 млн. за нови оранжерии

...
Баща и син Близнакови прибраха 1,5 млн. за нови оранжерии
Коментари Харесай

Одобриха 4 млн. за оризарна фантом

Баща и наследник Близнакови прибраха 1,5 млн. за нови оранжерии и ги банкрутираха
Една от компаниите, кандидатствали по Програма за развиване на селските региони 2007-2013 с многомилионен план, е „ Бултур Груп ” ЕООД. Дружеството е записано в Пловдив през 2005 година от трима турски жители - Исмаил Четин, Мустафа Окур и Исмаил Боз, като шеф и упълномощено лице в България е Любомир Петков. Фирмата кандидатства с план за създаване и съоръжение на дружество за преправка на ориз в село Ръжево, общ. Калояново. Сумата, желана от „ Бултур Груп ”, е 3 978 631 лв., като сдружението е измежду авансово утвърдените за финансиране планове. Малко преди завършването на документите обаче планът попада в графата рискови и е отказано субсидиране. Иначе компанията към момента попада в регистрите на Държавен фонд " Земеделие " като бенефициент с усвоени пари по план.

Впоследствие през 2013 година сдружението е добито от Андрей Геков и Николай Караниколов. Името на Геков става обществено известено през 2015 година, когато към този момент банкрутиралата пернишка компания " СК-13 ПЪТСТРОЙ АД ” (спечелила публични поръчки за над 280 милиона лева), в която той е съучастник, прави скандалния ремонт към НДК в София за близо 4,7 милиона лв.. Геков очевидно има дълготраен интерес в бизнеса с ориз, като във времето поддържа дейни връзки с Исмаил Четин и Любомир Петков, които са измежду създателите на " Бултур Груп " ООД.

С Петков е съучастник в " Нова оризова компания ", а с Четин - в " Географска информационна система 2010 ". Последното сдружение също е спечелило дребен план по ПРСР за закупуване на техника за развъждане на ориз. Накрая „ Бултур груп ” става благосъстоятелност на известния чистач на компании Иван Богданов в края на 2015 година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР