Баща е глобен с 300 лева, тъй като непълнолетната му

...
Баща е глобен с 300 лева, тъй като непълнолетната му
Коментари Харесай

Глобиха с 300 лв. баща, хванали 17-годишната му дъщеря навън след 22 ч.

Баща е санкциониран с 300 лв., защото малолетната му щерка била засечена от служители на реда в заведение в Русе без компаньон. Това заяви Светлана Енчева от пресцентъра на Русенския съд.

Случаят е от 10 септември предходната година. Около 22:20 часа в заведение на ул. " Янтра " в Русе полицейски чиновници открили като клиент на барчето 17-годишната К. Б.. Момичето било без родителите й или пълновръстен компаньон. Така на 48-годишния й татко А. Х. бил формиран акт, който той подписал без възражения. След това било издадено и наказателно разпореждане, което мъжът изискал да бъде анулирано заради незначителност.

Според закона за протекция на детето родител, който поставя грижи за дете, което не е навършило 18-годишна възраст и не го е придружил или не му е обезпечил пълновръстен компаньон на публично място след 22:00 часа, следва да понесе административно наказване санкция.

Според Районния съд в Русе наложената на А. Х. глоба в най-малък размер е вярна и ще окаже нужния изправителен и превъзпитаващ резултат освен във връзка с жалбоподателя, само че и на всички жители, склонни да позволяват сходни нарушавания.

Решението е оставено в действие от по-горната инстанция и е дефинитивно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР