Басейнова дирекция Черноморски район“ съвместно с РИОСВ – Варна и

...
Басейнова дирекция Черноморски район“ съвместно с РИОСВ – Варна и
Коментари Харесай

РИОСВ - Варна: Преливане на дъждовния колектор след проливните дъждове е причината за мокрите кърпички в морето

Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ взаимно с Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна и Регионалната лаборатория – Варна към Изпълнителна агенция по околна среда ревизира сигнал за замърсяване на водата с хигиенични материали – мокри кърпички в региона на Южен и Централен плаж във Варна, предаде СайтЪТ. Извършена е незабавна инспекция в региона от вълнолома до заведение на плаж „ Варна-център ”.

При огледа е открито съществуване на огромно количество мокри кърпи и други хигиенични материали. Морската вода в обходения регион е мътна, с голям брой водорасли, без опалeсценция по повърхността и с натурален аромат.

На 11 юли в интервала сред 18:00 и 19:00 часа над град Варна паднаха значителни превалявания. Предвид годишното замърсяване на крайбрежната линия в региона, в резултат на преливане на канализационната система, се допуска, че след проливните превалявания е имало преливане от дъждовния колектор.

По поръчка на БДЧР, от Регионална лаборатория – Варна са взети проби от крайбрежни морски води в сектора на заустеният под вълнолома дъждовен колектор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР