Басейните крият опасности за животните, предупреждават от фондацията Четири лапи.

...
Басейните крият опасности за животните, предупреждават от фондацията Четири лапи.
Коментари Харесай

Четири лапи: Басейните крият опасности за животните

Басейните крият рискове за животните, предизвестяват от фондацията " Четири лапи ". В търсене на хладина животните могат да влязат в басейни, само че това крие риск от удавяне, тъй като може да не съумеят да се измъкнат от хлъзгавите стени на басейна, изясняват от организацията. 

При обмисляне на място за плуване в двора притежателят би трябвало да реши какви животни ще има наоколо и какви материали и загради са безвредни за тях. В взаимозависимост от самостоятелните желания може да се избере преносима или непрекъсната ограда, показват от " Четири лапи ".

Препоръчително е да се блокират всички пролуки, през които животните биха могли да се промъкнат. Също по този начин притежателите могат да сложат рампи или стъпала, по които животните могат да се спасят при заплаха. Тези уреди не би трябвало да са хлъзгави, поучават от фондацията. 

Препоръчително е да се избере алармена система, която се включва единствено при придвижване в самата вода, а не към ръба на басейна, показват още експертите.

За басейните би трябвало да се изберат специфични защитни покривала, защото елементарните могат да подведат животното, изглеждайки като постоянна повърхнина. Около басейна не би трябвало да се оставя нищо, което може да разсъни интереса на животното и да го примами да скочи във водата. Премахване на надвиснали клони е друга рекомендация, която ще предотвратява рухването на дребни диви животни, като катерици, от дърветата наоколо до и над басейна. 

В случай на проблем към басейна би трябвало да има принадлежности като мрежи, метли, лопати и кепчета, с които да се помогне на животното. За по-големи животни би трябвало да се планува нещо, което може да послужи за рампа, като да вземем за пример дълга, необятна дъска от дърво и др. 

Във връзка с летния сезон от " Четири лапи " към този момент дадоха своите оферти на кого може да бъде оставено домашното куче, в случай че стопаните отидат без него на море. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР