Басейн Нептун е развалина, трябват сериозни инвестиции, за да може

...
Басейн Нептун е развалина, трябват сериозни инвестиции, за да може
Коментари Харесай

Стопанисващите басейн „Нептун”: Плажът е развалина, тези 5 ст./ кв. метър дори са много

„ Басейн „ Нептун ” е руина, трябват съществени вложения, с цел да може да бъде този обект конкурентен и да дава отговор на актуалните условия. В същото време никой от Община Пловдив не се интересува от този обект – работи, дава някакви пари в бюджета и считат, че всичко е наред ”. Това съобщи един от шефовете на сдружението, което държа басейн „ Нептун ” Владимир Сотонов.
Прочетете още
Както TrafficNews писа Община Пловдив пусна процедура за отдаването  на басейна чартърен през закона за спорта,като договорът ще бъде за 10 години. Месечната цена ще е по 5 ст. на квадратен метър за открита повърхност и 15 стотинки за закритите площи.

„ Дори тези 5 стотинки на квадратен метър са доста, поради положението на басейна. Там трябват съществени вложения – да се оправят тоалетните и съблекалните, само че най-важното е да се изградят нови пречиствателни уреди за водата. Аз съм строял този басейн през 2000 година,  прочувствено привързан съм с него. Може би и за това го държа и ще се явя на търга. Парите, които печелим, като махнем разноските са пренебрежимо дребни, спрямо другите ми бизнеси ”, сподели Сотонов.  Той сподели, че процедурата за 10 години въпреки всичко ще даде някаква сигурност и биха създали вложенията в басейна, с цел да го подобрят.

„ И аз не разбирам за какво би трябвало да се дава на състезателен клуб. Каква спортна активност може да се развива там? Дори и друга процедура да се беше пуснала – за отдаване чартърен на общинска благосъстоятелност, разликата в наема не е изключително огромна.  Както споделих – никой от Община Пловдив не се интересува от басейна. Дори и на Коцето Георгиев(б.а. общинският консултант Константин Георгиев от „ Кауза България ”) с който се познавам добре, не обръща внимание ”, сподели Сотонов.

Според него даже концесия да се направи би било по-добре, с цел да може да има сигурност този, който го стопанисва.

„ Това е най-големият басейн в Пловдив. Аз нямам нищо срещу някой да го вземе и да ги развива, само че в действителност да го направи, както би трябвало ”, сподели още предприемачът.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР