Басейн, джакузи, сауна, солариум и личен фитнес са само част

...
Басейн, джакузи, сауна, солариум и личен фитнес са само част
Коментари Харесай

Радеви с джакузи и басейн в резиденцията си / СНИМКИ

Басейн, джакузи, сауна, солариум и персонален фитнес са единствено част от ВИП екстрите, с които се употребяват президентът Румен Радев и жена му Десислава в резиденция „ Бояна “. Вече втори мандат двамата населяват държавната вила „ Калина “, която е част от комплекса.


Семейство Радеви имат достъп до безусловно всички екстри, намиращи се на територията на държавната резиденция. От информация на Министерството на туризма, под чиято настойчивост е хотелската част на комплекса, излиза наяве, че президентът и жена му, както и другите ВИП жители на „ Бояна “, разполагат с два ресторанта, лоби бар, рум сервиз и спа център. За да е още по-лек животът им там, им е обезпечено химическо почистване и пране, зала за масаж, безвъзмезден интернет и спортни уреди.

Вилите, населявани от държавни лица, са под денонощна защита от НСО, само че комплексът има и хотелска част, която може да бъде наета от всевъзможни жители за осъществяване на разнообразни мероприятия – конференции, сватби, коктейли и други мотиви.
Оказва се, че с цел да нощува човек на крачка от президентската спалня, би трябвало да заплати най-малко 160 лв. за стая с едно легло. Двойната е на цена от 200 лв.. Лукс стаята с едно легло се отдава за вечер против 180 лв., а дребен апартамент – за 230 лв..

Най-скъпи са огромният и президентският апартамент – надлежно 270 и 400 лв. на нощ. Ако обаче престоят е по-дългосрочен, се вършат отстъпки в цените, вижда се от информацията на уеб страницата на Министерството на туризма.

Гостите могат да употребяват спалните пространства само в Дом №2 от комплекса и нямат директен достъп до президентската вила „ Калина “. Дворните и градинските площи в резиденцията, по които Радев обича да се разхожда необут, обаче са общи за всички, които се намират на територията ѝ.
Припомняме, че през предходната година стана ясно, че президентската вила ще бъде ремонтирана. Не е ясно дали строителните действия към този момент са завършили, само че те включваха реновиране на покрив, преграждане на пространства, замяна на дограма, топлоизолационни действия, създаване на видеонаблюдение и други. Възможно е и интериорът да е бил сменен и вила „ Калина “ да е посрещнала Радев и жена му за втория мандат с нови мебели. През 2018 година в свое тв изявление пред Мартин Карбовски първата дама изрази негодуванието си от ситуацията във вилата и съобщи, че всичко вътре било остаряло.

От нова социална поръчка пък излиза наяве, че единствено за отопление на резиденция „ Бояна “ с газ годишно се дават 222 663 лв., което прави по близо 19 бона на месец. Сметките за ток и вода на президента и останалите жители на комплекса, които се заплащат от държавната хазна, не се изнасят обществено.


Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР