Бързото нарастване на популацията на маймуните до 3,5 хиляди екземпляра

...
Бързото нарастване на популацията на маймуните до 3,5 хиляди екземпляра
Коментари Харесай

В Тайланд хиляди маймуни прогониха бизнеси и инвеститори от центъра на град Лопбури

Бързото повишаване на популацията на маймуните до 3,5 хиляди екземпляра докара до запустяването на историческия център на тайландския град Лопбури, който се изоставя от локалния бизнес и вложители, оповестява New York Post.

Изданието отбелязва, че орди от примати идват в бизнес и жилищни региони на града в търсене на храна, от време на време я крадат от хора, в това число туристи. В тази връзка даже старите магазини в Лопбури оповестиха за продажба комерсиалните си пространства преди няколко години, само че никой не пожела да ги купи.

„ Историческият център в миналото е бил значима комерсиална зона. Сега е спокоен и срутен, тъй като компаниите са затворили бизнеса си и са се изнесли “, сподели президентът на комерсиалната камара на Лопбури Фонгсаторн Чайчанафанит.

" Проблемът с огромния брой маймуни в града съществува от дълго време, само че не е решен, тъй като е доста по-сложен, в сравнение с можете да си визиите. В решаването му вземат участие доста институции. Очаква се скоро да бъде Намерено е решение, защото провинция Лопбури ще подпише меморандум за съгласие с Департамента за национални паркове и запазване на дивата природа на 7 февруари, за взаимно изследване и намиране на излаз от тази обстановка, ” сподели началник на локалната комерсиална камара.

Заместник-управляващият шеф на комерсиалния център означи, че зоната вътре в магазина постоянно е гъмжаща от маймуни, които преследват клиенти.

" Продавачите, които наемат търговски площи, би трябвало да ремонтират повреди по покрива, прозорците и така нататък съвсем всеки месец. В резултат на това все по-малко клиенти идват в магазина ", сподели той.

Нашествието на маймуните в последна сметка докара до това, че комерсиалният център Pingya беше разгласен за продажба първо за 100 милиона бата (2,8 милиона долара), а по-късно цената беше понижена до 70 милиона бата (2 милиона долара). Въпреки това, даже и на тази цена, той по този начин и не откри своя покупател. Поради напускането на наематели, управлението на Pingya понижи наема с 50-70%.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР