Бързото хранене е нещо, което, както подсказва името, се приготвя

...
Бързото хранене е нещо, което, както подсказва името, се приготвя
Коментари Харесай

Пригответе си вкусни фалафели в 4 лесни стъпки

Бързото хранене е нещо, което, както подсказва името, се подготвя бързо. Що се отнася до известните бързи храни, Фалафелът несъмнено е една такава, за която се сещаме. Фалафел е храна от близкия изток, която всъщност е тип бърза храна, приготвена със примес от нахут, билки и подправки. Тази примес се оформя на дребни топки и по-късно се пържи. Това е известна храна, която се яде от хора по целия свят.

Така че, в случай че желаете да си приготвите вкусни фалафели удома, с цел да поглезите вкусовите си рецептори, следвайте тази лесна рецепта, дадена по -долу.
 Как да си приготвите вкусни фалафели в 5 лесни стъпки Как да си приготвите вкусни фалафели в 5 лесни стъпки
Фалафелът е храна от Близкия изток, която се прави с нахут или фава. Това е пържено кюфте и постоянно се сервира със сос хумус и тахан. Той...

Стъпка 1

Поставете 2 чаши изсъхнал нахут и ½ чаена лъжичка сода за самун в купа. Напълнете тази купа с вода. Накиснете нахута за една нощ, с цел да стане мек и гальовен. На идващия ден отцедете водата.

Стъпка 2

Смесете нахута с 1 чаша листа магданоз, ¾ чаша листа от кориандър, ½ чаша свеж копър, 1 жестоко нарязан лук, 7 скилидки чесън, малко сол, 1 супена лъжица надробен черен пипер, 1 супена лъжица кимион на прахуляк и 1 супена лъжица кориандър на прахуляк.
 Ето ги най-полезните въглехидрати, от които не се дебелее и сме здрави! Ето ги най-полезните въглехидрати, от които не се дебелее и сме здрави!
От години ни споделят да понижим приема на въглехидрати, с цел да отслабнем и да бъдем здрави. Но това, което не ни е казано, е разликата ме...

Стъпка 3

Прехвърлете тази примес в купа и я покрийте. Приберете в ледник за час. Добавете 2 супени лъжици изгорял сусам и 1 чаена лъжичка бакпулвер към сместа и разбъркайте.

Стъпка 4

Направете дребни топки от приготвената примес и запържете в олио за 5-6 минути. Гответе, до момента в който топчетата станат хрупкави и приблизително кафяви. Поставете върху паница, покрита с кухненска забрадка, с цел да се отцеди непотребното масло. Сервирайте.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР