Бързо развило се подло заболяване е погубило дамата, която колабира

...
Бързо развило се подло заболяване е погубило дамата, която колабира
Коментари Харесай

Съобщиха резултатите от аутопсията на жената, която почина пред спешното отделение във Враца

Бързо развило се подло заболяване е погубило дамата, която колабира пред незабавната помощ във Враца и умря в ръцете на лекарите от реанимацията в нощта на 31 януари. Това показват данни от аутопсията, осъществена след ексхумация на тялото, предава " 24 часа ".

Докарана с персоналната кола на мъжа, с който живеела, 43-годишната Миглена Сиренярска агонизира пред очите на 6-годишния си правоприемник при започване на февруари, досега в който сестрата на регистратурата изискваше документи, без да вика лекар.

Случаят стана фамозен, откогато мъж, също в незабавното по това време,

снима на видео тъгата на дамата от с. Пудрия и разправиите за персоналната ѝ карта и качи клипа в публичните мрежи. Те показват по какъв метод, досега в който здравната сестра я ревизира за Коронавирус и записва персоналните ѝ данни, Миглена се задъхва и отпуска безжизнено глава в болничната количка.

Мъжът на Миглена по-късно разказа, че го прибирали до колата да ѝ търси персоналната карта. Дежурният екип в това време оказвал първа помощ на друга жена с изострено сърдечно заболяване, обясниха пък от болничното заведение. Именно нейният сватбен сътрудник снимал ужасяващия клип.

Когато клипът бе оповестен по медиите, близките на Миглена Сиренярска към този миг я погребваха. Те отказали аутопсия. Врачанската окръжна прокуратура обаче към този миг бе почнала разследване и подреди тялото на

дамата да бъде ексхумирано и предадено на патоанатомите.

“Според заключението на правосъдните лекари, което ми бе предоставено, тя е страдала от заключителен стадий на рак на белия дроб ", показа за “24 часа " шефът на врачанската болница лекар Петър Керемедчиев.

“Разсейки са достигнали дори до шията на болната, разкрили патолозите. Не е известно да е знаела за това заболяване и да е била лекувана. Жената не е имала към този миг никакъв шанс за оцеляване и издъхва в реанимацията. Просто е била приета късно, прекалено късно ", добави той.

Слухове, че Миглена била болна от рак, се появиха и по-рано. Тогава обаче те все още не бяха потвърдени.

Седмица преди гибелта си майката на три деца посетила персоналната си лекарка лекар Цветанка Генкова заради хрема и висока температура. Предписан ѝ бил антибиотик за лечение и лекарство за кашлица. Тестът ѝ за коронавирус бил отрицателен и Миглена дала заричане на джипито си да дойде още един път, ако почувства изострен задух, от какъвто се оплакала.

Д-р Генкова тогава сподели пред медиите, че пациентката ѝ не е имала никакво хронично заболяване и не е била изпращана за изследвания

В сряда лекарката не бе открита за коментар.

Според разказа на Николай Василев - мъжа с който живеела Миглена, цяла седмица след визитата при персоналния лекар тя страдала от задух, а в нощта, преди да тръгнат към незабавното, косо спирала да диша.

“Не потърсила обаче помощ и това се оказа съдбовно ", споделя шефът на врачанската болница.

Прокуратурата изиска да бъдат осъществени няколко медицински експертизи въз основа на хистологичния материал, иззет от умрялата при аутопсията ѝ. Специалистите още не са дали заключенията си, чака се това да стане през идващите няколко дни. От обвиняването не коментират, преди да има обществени резултатите от 4-те експертизи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР