Бързо развило се коварно заболяване е погубило Миглена, която колабира

...
Бързо развило се коварно заболяване е погубило Миглена, която колабира
Коментари Харесай

Ексклузивно в BulNews! С последен стадий на рак била Миглена, която издъхна пред Спешното във Враца

Бързо развило се подло заболяване е погубило Миглена, която колабира пред Спешното във Враца и умря в ръцете на лекарите от реанимацията в нощта на 31 януари. Това демонстрират данни от аутопсията, осъществена след ексхумация на тялото, научи извънредно организация BulNews.
Припомняме, че докарана с персоналната кола на мъжа, с който живеела, 43-годишната Миглена Сиренярска агонизира пред очите на 6-годишния си наследник при започване на февруари, до момента в който сестрата на регистратурата изискваше документи, без да извика доктор.



Случаят стана прочут, откакто мъж снима на видео мъката на дамата от Пудрия, разправиите за персоналната ѝ карта и качи клипа в обществените мрежи. Те демонстрират по какъв начин до момента в който здравната сестра я ревизира за COVID-19 и записва персоналните ѝ данни, Миглена се задъхва и отпуска безжизнено глава в болничната количка.
По-късно мъжът ѝ описа, че го прибирали до колата, с цел да търси персоналната ѝ карта. Дежурният екип в същото време оказвал първа помощ на друга жена с изострено сърдечно заболяване, обясниха пък от болничното заведение. Именно нейният брачен партньор снимал ужасяващия клип.
Когато клипът бе публикуван по медиите, околните на Миглена Сиренярска към този момент я погребваха. Те отказали аутопсия. Врачанската окръжна прокуратура обаче към този момент бе почнала следствие и подреди тялото на дамата да бъде ексхумирано и предадено на патоанатомите.



“Според заключението на правосъдните лекари, което ми бе предоставено, тя е страдала от финален етап на рак на белия дроб”, заяви шефът на врачанската болница доктор Петър Керемедчиев.
“Разсейки са достигнали даже до шията на болната, открили патолозите. Не е известно да е знаела за това заболяване и да е била лекувана. Жената не е имала към този момент никакъв късмет за оцеляване и издъхва в реанимацията. Просто е била призната късно, прекомерно късно”, добави той.
Слухове, че Миглена била болна от рак, се появиха и по-рано. Тогава обаче те към момента не бяха доказани.
Седмица преди гибелта си майката на три деца посетила персоналната си лекарка доктор Цветанка Генкова поради хрема и висока температура. Предписан ѝ бил антибиотик за лекуване и лекарство за кашлица. Тестът ѝ за ковид бил негативен и Миглена дала обещание на джипито си да пристигна още веднъж, в случай че почувства остър зной, от какъвто се оплакала.
Д-р Генкова тогава показа пред медиите, че пациентката ѝ не е имала никакво хронично заболяване и не е била изпращана за проучвания.



Според описа на Николай Василев - мъжът с който живеела Миглена, цяла седмица след визитата при персоналния доктор тя страдала от зной, а в нощта, преди да тръгнат към Спешното, напряко серпантина да диша.
“Не потърсила обаче помощ и това се оказа фатално”, споделя шефът на врачанската болница.
Прокуратурата изиска да бъдат осъществени няколко медицински експертизи въз основа на хистологичния материал, конфискуван от умрялата при аутопсията ѝ. Специалистите още не са дали публично заключенията си, чака се това да стане през идващите няколко дни. От обвиняването не разясняват, преди да има публични резултатите от 4-те експертизи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР