Бързо производство за каналджийство, незаконно преминаване на границата и спешни

...
Бързо производство за каналджийство, незаконно преминаване на границата и спешни
Коментари Харесай

ВМРО: Бързо производство за каналджийството и незаконното преминаване на границата

Бързо произвеждане за каналджийство, нелегално прекосяване на границата и незабавни промени в Наказателно-процесуален кодекс, упорстват от ВМО.

Ето какво още пишат от партията:  

В последната година ставаме очевидци на невиждан напън от незаконни мигранти по българската граница. Само за два месеца има трима починали служители на реда и един, който се бори за живота си. Комбинацията от неналичието на поредна държавна политика за битка с миграцията и политическия безпорядък и съсипия, в които се намира страната, дружно с действителната липса на каквато и да било законодателна активност от 45-ото, 46-ото и 47-ото Народни събрания, се трансфораха в действителна опасност за националната сигурност на България.

Ето за какво ние от Вътрешна македонска революционна организация настояваме за нулева миграция, увеличение на пълномощията на чиновниците на реда и военнослужещите, които всекидневно са на първа линия за секване на каналджийството и преодоляване на мигрантските потоци вътре в страната. Те би трябвало да имат право да стрелят на месо, без предизвестие. Тези хора би трябвало да имат зад себе си страната и цялата отбрана от страна на управляващите. А сходни човеци като водача на автобуса-убиец в Бургас и арестувания през днешния ден престъпно проявен български жител, би трябвало да бъдат съдени по разпоредбите на бързото произвеждане.

За задачата са нужни незабавни промени в член 356, алинея 1 и алинея 2 от Наказателно-процесуалния кодекс, където да бъдат прибавени каналджийството и всевъзможен различен тип незаконно прекосяване на границата без оглед размера на плануваното наказване. Това няма да реши казуса незабавно, само че най-малко ще даде късмет на органите на реда да стартират да овладяват безапелационния и безочлив мигрански поток в България.

Колко още почтени жертви на мигратски нападения би трябвало да има без значение дали те са униформени или цивилни жители, с цел да се подхващат съответни ограничения от сегашния така наречен „ политически хайлайф “? За нас от Вътрешна македонска революционна организация животът и здравето на българските жители постоянно е бил приоритет номер едно. Но явно това не е по този начин за партиите в Народното събрание – Политическа партия, Демократична България, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, „ Възраждане “, ГЕРБ, „ Български напредък “. От тях виждаме единствено див популизъм без никакви действителни законодателни ограничения за гарантиране и отбрана на неприкосновеността на българските служители на реда при осъществяване на служебните им отговорности. И никаква реакция, макар апелите им да трансформират законодателството по този начин, че и съдът да няма мотив да си измива ръцете с „ тромавите процедури “.

За облекчение на гореизброените парламентарни партии дори посочваме какво и къде би трябвало да се промени. Две фрази в съответен член на Наказателно-процесуален кодекс. Поне това!

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР