Бързо формиране на цивилно правителство, това поискаха лидерите на протестното

...
Бързо формиране на цивилно правителство, това поискаха лидерите на протестното
Коментари Харесай

Протестиращите в Судан поискаха бързо формиране на кабинет


Бързо образуване на цивилно държавно управление, това желаеха водачите на протестното придвижване в Судан. Те показаха своите визии на поелите властта военни, оповестява Българска телеграфна агенция.

Вчера новият началник на поелия властта в Судан временен боен съвет военачалник Абдел Фатах Бурхан съобщи, че след съвещания с опозицията ще бъде формирано цивилно държавно управление, и даде обещание, че преходният интервал ще продължи най-вече две години.

Снощи 10-членна делегация на протестното придвижване се е срещнала с военния съвет, който смъкна с прелом в четвъртък дългогодишния президент Омар ал Башир, заяви в официално съобщение Омар ал Дигеир - ръководителят на Съюза за независимост и смяна, който сплотява профсъюзи и опозиционни партии. Те са поискали в преходния боен съвет да бъдат включени цивилни, по-късно военните да предадат властта на цивилно държавно управление, както и да бъде преструктурирана могъщата разследваща работа.

Хиляди стачкуващи остават през днешния ден пред генералния щаб на въоръжените сили в столицата Хартум, с цел да запазят натиска върху военния съвет - ден откакто военачалник Бурхан даде обещание да " отстрани корените " на режима на Башир.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР