Бързите трябва да бъдат въведени в масова употреба и да

...
Бързите трябва да бъдат въведени в масова употреба и да
Коментари Харесай

Предложение: Бързите антигенни тестове трябва да станат основание за поставяне под карантина

Бързите би трябвало да бъдат въведени в всеобща приложимост и да станат съображение за слагане под карантина и издаване на болничен лист. Това сподели за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ доцент Любомир Киров, ръководител на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България /НСОПЛБ/. По думите му все още този най-достъпен и бърз метод за идентифициране на инфектирани с вируса ще реши един от най-големите проблеми, свързани с бързото определяне и уединяване на случаите.
„ Една от най-сериозните ограничения, по която обаче за жалост се работи доста мудно, е бързото определяне на случаи и бързото уединяване. Това може да стане с бързите и налични антигенни проби. Надявам се най-накрая да се подхващат стъпки в тази посока. Чухме новите ограничения, има съвсем цялостно затваряне – това също би асъдействало за възстановяване на обстановката, само че в действителност главното и най-ефективно деяние, това, което всички специалисти в международен мащаб откриват, са бързите антигенни проби. Сега с единия крайник сме напред, а с другия – малко обратно “, изясни той.
 Исторически ниска раждаемост в Италия Исторически ниска раждаемост в Италия
Кризата с ковид удари така и така исторически ниската раждаемост в Италия, разкриват нови прогнози на националната организация за ста...
Доц. Любомир Киров сподели още, че във връзка с електронните посоки през днешния ден евентуално ще бъде подписан анексът към рамковия контракт, с който се урежда тази опция. До 3-4 дни процесът ще започва, посочи той. Доц. Киров повтори, че електронно направление ще се издава единствено за PCR тест, антигенният няма да се покрива финансово и не се назначава от персоналните лекари. Няма да има ограничаване за броя посоки за PCR проби, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР