Бързите антигенни тестове за коронавирус не са много надеждни за

...
Бързите антигенни тестове за коронавирус не са много надеждни за
Коментари Харесай

Проучване: Бързите антигенни тестове не са много надеждни при децата


Бързите антигенни проби за ковид не са доста надеждни за проучване на деца, откри изследване, представено от Ройтерс.

Когато се употребяват при подрастващи, този вид проучвания не дават отговор на критериите за акуратност, избрани от Световната здравна организация, от регулаторните органи в Съединени американски щати и Англия.

Изследователи от кьолнския Институт за качество и успеваемост в опазването на здравето са анализирали данни от 17 инспекции на бързи антигенни проби, написа Българска телеграфна агенция.

В изследването са включени шест марки проби, като са взели участие повече от 6300 деца и младежи до май 2021 година Всичките проучвания, като се изключи едно, са направени от подготвени чиновници.

Като цяло, спрямо PCR тестванията, антигенните не съумяват да открият ковид при 36% от инфектираните деца, установяват учените.

При 20% от подрастващите, проявяващи признаци на инфекцията, тестванията не са позитивни. При безсимптомните деца - 44% от проучванията пропущат вируса. Едва към 1% от тестванията са неправилно са разкрили вируса при дете, което в действителност не е било инфектирано.

В Европа се оферират повече от 500 антигенни теста, а " успеваемостта на множеството от тях в действителни условия остава незнайна ", означават учените.

Заключението им е, че резултатите от анализите будят подозрения по отношение на успеваемостта на бързите антигенни проби, които всеобщо се употребяват в учебните заведения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР