Бързи предсрочни избори, на които вие, гражданите, ще вземете решение

...
Бързи предсрочни избори, на които вие, гражданите, ще вземете решение
Коментари Харесай

Заев обяви, че ще предложи предсрочни избори

Бързи предварителни избори, на които вие, жителите, ще вземете решение за пътя, по който би трябвало да продължи нашата страна. Това ще предложа на следващия ден на лидерската среща при президента Стево Пендаровски ", сподели през днешния ден министър председателят на Северна Македония Зоран Заев. Той се изрече ден, откакто страната не получи покана за започване на договаряния за присъединение към Европейския съюз.

В послание към нацията през вчерашния ден Пендаровски сподели, че е поканил водачите на най- огромните парламентарни партии на среща на 20 октомври. Според него в този момент е моментът те да покажат единение за стратегическата ориентировка на страната, без значение от политическите разлики по доста въпроси.

" Европейски Съюз не направи това, което ни даде обещание. Ние изпълнихме всичките си отговорности, извършихме промени и взехме решение разногласията със съседите. Това, че Европейски Съюз не съумя да вземе решение за започване на договаряния с нас, е тяхна историческа неточност и това потвърдиха всички европейски водачи. Ние направихме всичко, което можахме и всичко, което трябваше да създадем ", сподели през днешния ден Заев.

Той благодари за поддръжката на ръководителите на европейските страни, които се застъпиха за определянето на датата на договарянията със Северна Македония.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР