Бързата реакция е от ключово значение за това дали дадена

...
Бързата реакция е от ключово значение за това дали дадена
Коментари Харесай

Ген. Бен Ходжис обясни „дрънкане на оръжие” ли е голямото учение на НАТО

Бързата реакция е от основно значение за това дали дадена опасност ще прерасне в ескалираща рецесия. Това съобщи командващият на сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа ген. Бен Ходжис по време на интернационалното обучение на източния фланг на НАТО „ Сейбър Гардиън ”. Висшият боен изясни, че е нужна скорост както при разбирането и осъзнаването на една рецесия, кибер офанзива или хибридна опасност, по този начин и при политическото решение за разбъркване на формированията, както и при същинското събиране на сили.

„ Все още има провокации като свободата на придвижване – повече от всичко би трябвало да има военна шенгенска зона, в който боен ескорт да се движи по този начин бързо, както мигрант из Европа. Това ще даде доста еластичност на политическите водачи да реагират бързо. Това ми е първото предпочитание: да има боен Шенген”, акцентира ген. Ходжис, представен от bTV.

В тази връзка той означи, че поставената от НАТО цел от 2% разноски от Брутният вътрешен продукт за защита би трябвало да отидат освен за рационализация на армиите, само че и за рационализиране на инфраструктурата.

Командващият на американските войски акцентира, че народите на България и Румъния би трябвало да са уверени във опциите на своите военни.

„ Дрънкане на оръжие” ли е огромното обучение на НАТО, до момента в който Русия и Беларус провеждат взаимни маневри? Според генерала – не и доказателство за това са множеството поканени наблюдаващи.

„ Последният американски танк беше напуснал Европа преди 3 години. Авиационната ни бригада беше съвсем закрита, тъй като Съединени американски щати мислехме, че Русия ще е сътрудник (…) С нашествието в Украйна и анексирането на Крим се промени обстановката на сигурността в Европа”, разяснява генералът и добави, че предстоят учения и в Швеция, Полша и Украйна, а в балтийските страни ще бъдат ситуирани спецчасти.

Генералът акцентира, че Черно море е „ границата сред НАТО и Русия”, а Дунав е с значимо икономическо значение и протичащото се в Крим доближава Русия до делтата на реката.

Как да се реагира на дезинформацията, популяризирана от Кремъл? „ Първо да се освети. (…) Знаете ли, те на равнище външен министър Лавров споделят „ Може би обединяването на Германия е незаконно”, тъй като съветското държавно управление не си е дало съгласието”.

Кой би сложил под въпрос законността на обединяването на Германия? Другият метод е да се покаже по-добрата история. Огледайте се към вас по какъв начин Полша и Балтийските страни се възползват от Европейски Съюз. Защо Украйна желае да се причисли – тъй като вижда братовчедите си в Полша по какъв начин живеят”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР