Бързата победа на Доналд Тръмп на първичните избори в Южна

...
Бързата победа на Доналд Тръмп на първичните избори в Южна
Коментари Харесай

Тръмп спечели първичните избори в Южна Каролина

Бързата победа на Доналд Тръмп на първичните избори в Южна Каролина удостоверява повече от по всяко време било, въздействието, което има някогашният президент върху своята партия, отбелязва Франс прес.
Прочетете още
Само за няколко секунди лицето на Тръмп се появи по всички телевизионни екрани. Победата на някогашния президент на първичните избори в този щат значи, че той води към този момент в пет първоначални вота на републиканците - в Айова, в Ню Хемпшър, в Невада, на Вирджинските острови и в Южна Каролина.

При преброени 92 % от бюлетините Тръмп има към 60 % и 44 делегати, а единствената му съперничка Ники Хейли получава 39,9 %, показва Си Ен Ен.

Ники Хейли разгласи, че няма да се отдръпва от конкуренцията с аргумента, че това би било прекомерно елементарно решение.

Следват първоначални избори в Мичиган, Мисури, Айдахо, а на 5 март ще бъде Супервторникът, в който гласоподават по едно и също време петнадесетина щата, измежду които Тексас, Калифорния, Колорадо и Вирджиния.

Хейли не е любимец в нито един от тези щати.

Според анализатори единствената й вяра е да издържи задоволително дълго време, с цел да може някое от правосъдните каузи да подкопае кандидатурата на Тръмп, споделя политологът Джулиън Зелицър.

Тръмп си навлече гнева поради мнения, сметнати за расистки. В петък пред група афроамериканци в Южна Каролина той сподели: " Много хора споделят, че чернокожите ме харесват, тъй като са страдали толкоз доста и са били дискриминирани и ме възприемат като някой, който е дискриминиран ". Това беше възприето като опит на Тръмп да намекне, че цветнокожите имат правосъдни проблеми и биха го разбрали тъй като и той има правосъдни несгоди.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР