Бързата капитулация на правителствените сили и падането на Кабул е

...
Бързата капитулация на правителствените сили и падането на Кабул е
Коментари Харесай

Бивш афганистански военен: Бързата капитулация на армията и падането на Кабул е сценарий

Бързата капитулация на държавните сили и рухването на Кабул е сюжет, квалифициран от афганистанските водачи. Това е авансово замислено още преди 2-3 години, когато започнаха договарянията талибаните, счита някогашният афганистански офицер Абдул Рахман.

Никой не знае какво се споразумя предходният американски президент Тръмп с талибаните. Байдън е бил подложен пред приключен факт. Така Рахман изясни американското евакуиране от Афганистан по БТВ.

" Афганистан не беше подготвен за това ръководство. Не беше подготвен за народна власт. Огромен % от хората са необразовани и религията има огромно въздействие. Народът, когато са идвали руснаците, те ги одобриха добре с открити гърди, само че те не съумяха да ръководят страната толкоз елементарно. Американците направиха същата неточност ", разяснява Рахман.

Бившият боен продължава да поддържа контакт с роднините си в Афганистан и по техните думи обстановката там не е добра: " Не се усещат комфортно. Всички са затворени у дома. Жените нямат право да излизат на открито, нямаш право да слушаш музика. Това е, което слушам от тях ".

Сега топката е в полето на талибаните, водят се договаряния със съпротивата, ръководени от сина на Шах Масуд. Невъзможно е еднопартийно или едноетностно ръководство в Афганистан, безапелационен е Рахман. За финален път той е бил в Афганистан през 2012 година дружно с българския контингент в страната. По думите му нашите сънародници са били признати доста добре там, за разлика от други народи, които не са можели да си покажат носа на вън. Българските инструктори са създали доста за афганистанската войска и общество, и той им е признателен за това.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР