Бързата капитулация на правителствените сили и падането на Кабул е

...
Бързата капитулация на правителствените сили и падането на Кабул е
Коментари Харесай

Бивш военен от Афганистан: Бързата капитулация на Кабул е по сценарий от 2-3 г.

Бързата капитулация на държавните сили и рухването на Кабул е " сюжет, квалифициран от афганистанските водачи. Това е авансово замислено още преди 2-3 години, когато започнаха договарянията талибаните ", сподели някогашният афганистански офицер Абдул Рахман в изявление по bTV.

" Никой не знае какво се споразумя предходният американски президент Тръмп с талибаните. Байдън е бил подложен пред приключен факт " - по този начин Рахман пояснява американското евакуиране от Афганистан. " Афганистан не беше подготвен за това ръководство. Не беше подготвен за народна власт. Огромен % от хората са необразовани и религията има огромно въздействие ", безапелационен е офицерът.

Бившият боен продължава да поддържа контакт с роднините си в Афганистан и по техните думи обстановката там не е добра.

" Не се усещат комфортно. Всички са затворени у дома. Жените нямат право да излизат на открито, нямаш право да слушаш музика. Това е, което слушам от тях " . Сега топката е в полето на талибаните, водят се договаряния със съпротивата, ръководени от сина на Шах Масуд. Невъзможно е " еднопартийно или едноетностно ръководство " в Афганистан, безапелационен е Рахман.

За финален път той е бил в Афганистан през 2012 година дружно с българския контингент в страната. По думите му нашите сънародници са били признати доста добре там, за разлика от други народи, " които не са можели да си покажат носа на вън ". Българските инструктори са създали доста за афганистанската войска и общество, и той им е признателен за това.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР