Бързата информация до всички служби е била в основата на

...
Бързата информация до всички служби е била в основата на
Коментари Харесай

Шефът на ПСС за спасеното край Радомир дете: Реакцията на всички служби беше бърза

Бързата информация до всички служби е била в основата на това да бъде избавено 4-годишното дете, което нощес изчезна в гориста околност край Радомир. Това изясни шефът на ПСС Емил Нешев.

Акцията за броени минути сплоти силите на полицията, доброволци и планински спасители.

„ За доста малко време се оповестиха всички служби, които имат отношение – полиция, Пожарна сигурност и отбрана на популацията, ПСС и избавителният отряд в Перник. Активизираха се доброволци. И в действителност нещата се случиха доста бързо ”, съобщи Нешев в ефира на Нова.

Миналата година по данни на ПСС е била рекордна по брой извършени избавителни интервенции. Според Нешев аргументите са, че от ден на ден хора излизат в планината.

„ Опитът оказва помощ на хората да не попадат в такива обстановки. Затова съветваме тези, които са с по-малък опит, само че имат огромното предпочитание, да употребяват препоръките на планинските спасители и опита на планинските водачи. Има значение дали е летен, или зимен туризъм ”, изясни той.

Нешев разяснява, че през зимата снежните условия се трансформират непрестанно. „ Трябва да се изчаква, да се следи какво се случва в планината. Това изисква време, опит и познания. Един от най-големите проблеми на зимната планина са лавините. За да се предпазим от тях, би трябвало просто да сме доста опитни, да знаем и да се научим. Има курсове, посещавайте ги, хора. Много е значимо и е доста скъпо ”, сподели още той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР