Бързата информация до всички служби е била в основата на

...
Бързата информация до всички служби е била в основата на
Коментари Харесай

Спасителят Емил Нешев: Всички реагираха светкавично за детето в Радомир

Бързата информация до всички служби е била в основата на това да бъде избавено 4-годишното дете, което нощес изчезна в гориста околност край Радомир. Това изясни пред Нова тв директорът на ПСС Емил Нешев.

Акцията за броени минути сплоти силите на полиция, доброволци и планински спасители.

„ За доста малко време се оповестиха всички служби, които имат отношение – полиция, Пожарна сигурност и отбрана на популацията, ПСС, избавителният отряд в Перник. Активизираха се доброволци. И в действителност нещата се случиха доста бързо ", съобщи Емил Нешев.

Миналата година по данни на ПСС е била рекордна по брой извършени избавителни интервенции. Според Нешев аргументите са, че от ден на ден хора излизат в планината.

„ Опитът оказва помощ на хората да не попадат в такива обстановки. Затова съветваме хора, които са с по-малък опит, само че имат огромното предпочитание, дано да употребяват от една страна препоръките на планинските спасители, въпреки това опитът на планинските водачи. Да, при тях е платено, само че те ще ги научат на правилните неща, по какъв начин се вършат нещата в планината. Има доста специфичност в цялата тази работа. Има значение дали е летен, зимен туризъм ", изясни Нешев.

Той разяснява, че през зимата снежните условия се трансформират непрестанно.

„ Трябва да се изчаква, да се следи какво се случва в планината и това изисква време и опит, и познания.

Всъщност, един от най-големите проблеми във зимната планина са лавините, а с цел да се предпазим от тях би трябвало просто да сме доста опитни, да знаем и да се научим. Има курсове, посещавайте ги, хора. Много е значимо и доста е скъпо ", сподели Нешев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР