Бърза процедура, при която закононарушителите ще признават вина и ще

...
Бърза процедура, при която закононарушителите ще признават вина и ще
Коментари Харесай

Идея: Държавата сваля 20% от глобата на пътя при споразумение

Бърза процедура, при която закононарушителите ще признават виновност и ще подписват съглашение с наказващия държавен орган, се вкарва с препоръчани от държавното управление промени в Закона за административните санкции, написа в. " 24 часа ".
При съглашение ще има отстъпка от санкцията и ще се заплащат единствено 80% от минималния размер, който е очакван за нарушаването.
За да има контракт обаче, не би трябвало на нарушителя да е издаван акт за същото в миналата една година и закононарушението да не е закононарушение .
Намаление има и за бързо издължаване на нарушителите. 80%, към този момент от действително наложената санкция, ще се заплащат при превеждане на парите на страната в 14-дневен период от издаване на акта.
Временното лишаване на шофьорска брошура след злополука към този момент ще се приспада при окончателното наказване, в случай че то включва лишаване на правото за ръководство на автомобил, планува още законопроектът на държавното управление. Досега двете санкции бяха обособени.
На бизнеса пък вместо актове към този момент се предлага да се вършат предизвестия. Новата мярка е планувана при маловажни нарушавания.
Има забавен миг и по отношение на наказванията за административни нарушавания. Според предложенията, в случай че се подготвяш да направиш такова, само че не си го направил, не подлежиш на глоба. Не подлежиш на глоба даже да си опитал да направиш административно нарушаване т.е. не си съумял, като тук има изключения - при опит за митническо и/или валутно нарушаване, ще бъдеш преследван от закона, както и при избрани типове обири съгласно Наказателния кодекс (чл. 218б, ал.1). Предвидено е да има и конфискация на предмети и движимости, които са обект на нарушаване. А при маловажно административно нарушаване се постанова един тип условна присъда - в период от 1 година, в случай че направиш друго нарушаване, ще има към този момент последици. Това обаче не важи за случаи на шофиране в пияно положение или когато си бил дрогиран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР