Бърз тест, откриващ новия коронавирус от 8 до 15 минути,

...
Бърз тест, откриващ новия коронавирус от 8 до 15 минути,
Коментари Харесай

Има вече тест, който открива коронавируса за 8-15 минути

Бърз тест, откриващ новия ковид от 8 до 15 минути, беше създаден в китайския град Уси в китайската провинция Цзянсу, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тестът е с висока сензитивност, той е елементарен и комфортен за потребление и превозване. Наборът е създаден от Националния институт за надзор и профилактика на вирусните болести взаимно с една от високотехнологичните компании на град Уси.

Тестът е влезнал в произвеждане, като размерът на продукцията може да обезпечи разбори на 4000 души дневно. Първата партида от упоменатия набор към този момент се употребява в най-пострадалите региони на провинция Хубей.

Жертвите на ковид към този момент са 213 души, а инфектираните са 9692 души

В същото време във Франция компанията "Новасит " също е създала тест за откриването на новия ковид. Той ще бъде показан този уикенд на ревюто "Медлаб Експо " в Дубай.

В Япония пък експерти от японския Национален институт по инфекциозни заболяването изолираха геном на ковид. Те са взели проба от ларингеалната лигавица от пациент с доказан ковид. Когато по време на опита изолираният вирус заразил други кафези, учените оповестили, че са изолирали сполучливо генома на новия ковид.

Това е първия случай на независимо уединяване на генома в Япония. Преди това патогенът беше открит от китайски експерти.

Експертите се надяват, че изолирането на генома на ковид от нов вид ще помогне при създаването на медикаменти и ваксини против него в бъдеще.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР