Барселонистите вече толкова са навикнали на лошите новини, на това

...
Барселонистите вече толкова са навикнали на лошите новини, на това
Коментари Харесай

Заразната посредственост на Барса

Барселонистите към този момент толкоз са навикнали на неприятните вести, на това всеки ден клубът им да служи за посмешище, на неспирните неточности на ръководителите и на всеобщата незначителност по всички равнища на пирамидата, че към този момент нито чакат нещо положително, нито търсят отговорност от управата отпред с президента Джосеп Бартомеу. Включително и когато неотдавна един от най-хубавите футболисти в света в лицето на Антоан Гризман пусна фамозния си документален филм с обявлението за оставане в Атлетико Мадрид, продуциран от Жерард Пике.

Французинът най-малко има милосърдието да не каже в прав текст, че е отсвирил Барселона, което не е незначителен подробност измежду цялото циркаджийство към „ Камп Ноу”. Хората на Бартомеу и той самият оставят чувството, че колкото по-сериозни и спокойни го раздават, толкоз повече подигравка провокират.



Президентът си поставя положителната маска в неприятното време, постоянно подготвен да си купи съучастници и да реже лентички, все едно се пробва да разрязва парче по парче историята на Барса. Сега се допуска, че би трябвало да се чества разрешението от локалните управляващи в Каталуня за базата Еспай Барса по-късно за Еспай Крайф. Нищо чудно скоро да разреже лентичката и на Еспай Зле-та-зле, с цел да може да събере на едно място всичко, което не се нрави на последователите на Барса.

Точно както преди време се нагърби персонално с продължаването на контракта на Лионел Меси, Бартомеу и в този момент се зае самичък с договарянията за прехвърлянето на Гризман. Очевидно тази интервенция беше допустимо най-простата за какъв да е механически секретар във футбола, тъй като трябваше просто да се преведат 100-те милиона евро наказателна клауза по клаузата за анулиране на договора на французина с Атлети и да се контракти заплатата на играча. Президентът обаче отново някак си съумя да провали фасулската задача, като не убеди нападателя в последна сметка да пристигна на „ Камп Ноу”. Даже и благодарение на Меси.



Бартомеу не разбра за крайното решение на аса на „ лос рохибланкос” чак до деня на излъчването на кино лентата, по-късно даже от своя зависещ чиновник Пике. Ръководителят отново стана за смях, а пресата в Барселона се почувства излъгана. Глашатаите на клуба от месеци не спираха да тръбят, че Гризман в последна сметка ще пристигна. Така подлъгаха публицистите, станаха за посмешище пред своите лични играчи и отново се озоваха в небрано лозе както предишното лято, когато Неймар им обърна тил поради Пари Сен Жермен.

Документалният филм „ Решението” е признак за цялостното безвластие и липса на водачество и власт в клуба. И няма да е елементарно да се върне доверието, когато към този момент толкоз време след случката никой не се е намесил най-малко да каже на всеослушание за казуса с спора на ползи с продуцентската компания на Пике.



Всъщност никой от клуба не се осмелява да приказва с централния бранител, тъй като в края на краищата точно той оказа помощ да бъде открит спонсорът „ Rakuten”, а Барса действа като корпорация, отдадена напълно на това да откри пари да заплаща на своите 11 титуляри, да задоволява капризите на най-хубавите си играчи и да не може никой от тях изобщо да има мотив да проплаче за заплатата или мястото си в тима на търпеливия старши треньор Ернесто Валверде. Футболистите си живеят по царски с изцяло ясното схващане, че договорите им ще бъдат възобновени при всяко по-шумно минаване през гишето, стига да не стопират да печелят титли, както сториха предишния сезон с дубъла от купа в Ла Лига и Купа на краля.

Проблемът обаче е там, че тимът се утежнява с минаването на времето: отиде си Неймар, това лято го последва и Андрес Иниеста, а няма да пристигна Антоан Гризман. Барса изпитва проблеми да прави точните прехвърляния, липсва управническата посока и може в последна сметка да остане с един несъвършен състав, който, въпреки и по усета на Меси, да не е кадърен към този момент да завоюва Шампионската лига.



А тогава, когато „ десетката” към този момент не се задоволява с следващото нарастване на заплатата и се реши на разлъка, барселонистите ще трансфорат идната сякаш почтена нелепост в голям проблем и ще отприщят сдържания у себе си яд. Те в действителност към този момент започнаха, въпреки и още не масирано на този стадий, да надигат глас, откакто видяха фриволния Гризман да ги прави за смях във филм на Пике, до момента в който Самюел Юмтити нагъва пуканките пред екрана, а Бартомеу отново проспива всичко.
Рамон Беса, „ Ел Паис”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР