Барселонагейт“ целеше да удари не само персонално Борисов, но и

...
Барселонагейт“ целеше да удари не само персонално Борисов, но и
Коментари Харесай

Политологът Цветанка Андреева предположи защо Борисов се отказва доброволно от имунитета си

„ Барселонагейт “ целеше да удари освен персонално Борисов, само че и самата му партия ГЕРБ. Тази компроматна война целеше да смъкна ГЕРБ от власт, тъй като се знаеше, че е мъчно да бъдат победени на избори, по тази причина се използваше компрометирането на водача. Това разяснява в ефира на Nova News политологът Цветанка Андреева.

„ Основно политическите съперници взеха тази тематика и я използваха като оръжие против ГЕРБ – и кюлчетата, и пачките... Но не видяхме някакви основни обвинявания по тези проблеми. Целеше се само да се създат отрицателни настроения в обществото, които обаче няма да имат тежест в съда “, добави тя.

Тя означи, че във войната с прокуратурата тематиката с „ Барселонагейт “ още веднъж е била съживена.

Гешев се беше прицелил в Кирил Петков и Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, когато се водеха диалозите за държавно управление. Имунитетите тогава и на двамата не бяха просто за персонално бранене, а предпазен механизъм, с цел да се даде независимост на политическите дейности, които в последна сметка доведоха до съставянето на постоянно държавно управление. Днес евентуално Борисов в действителност е спокоен. Едва ли той ще получи присъда по тази серия от компроматни офанзиви, счита още политологът.

По думите ѝ през днешния ден Борисов се е отказал непринудено от своя имунитет, тъй като е уверен, че може да понесе този удар и най-много с цел да защищити ГЕРБ като партия.

Според Андреева най-големият проблем сега пред страната е неналичието на ясна структура сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за това по какъв начин би трябвало да се ръководи България. За така наречен лидерски срещи сред двете водещи обединения тя ги дефинира по-скоро като „ пиарски “.

На финала на диалога специалистът разяснява и плана на някогашния основен прокурор Иван Гешев, акцентирайки, че е давал знаци, че желае да гради политическа кариера.

Има я упоритостта и смелостта, само че липсва идеологическата рамка, както и електоралната база. Той се декларира вдясно, само че излиза коренно против всички партии. Трябва да се обособи в идеологическата ниша и да се види има ли електорат, тъй като всичко друго остава в областта на общественото говорене, добави Андреева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР