Барселонагейт няма и никога не е съществувал. Няма такъв гейт.Бойко

...
Барселонагейт няма и никога не е съществувал. Няма такъв гейт.Бойко
Коментари Харесай

Адвокатът на Борисов: Да искаш оставката на Гешев не е престъпление

" Барселонагейт " няма и в никакъв случай не е съществувал. Няма подобен " гейт ".

Бойко Борисов не е имал касателство по този случай. През 2022 година има публично изговаряне на испанската прокуратура, че няма осъществено закононарушение от никого, а Бойко Борисов не е бил разследвано лице по този случай “.

Това сподели в студиото на бТВ тази сутрин Менко Менков -  юрист на ръководителя на ГЕРБ. Според него същите въпроси към този момент са били задавани при разпит преди години.

„ Съобщението на прокуратурата ме изненада. Въпросите, които прокурорите от Върховната касационна прокуратура задаваха, са във връзка със сигнала на Иван Гешев, че някой е оказвал напън върху него да подаде оставка като основен прокурор и писмото, което той самичък разгласява “, посочи Менков.

Адвокатът обаче добави, че Иван Гешев не е твърдял в показанията си, че Бойко Борисов е създател на заплашителното писмо, което получил - по думите му, в събота вечер, откакто кацнал от Съединени американски щати (буквално в записа на диалог сред Гешев и Йордан Стоев - член на Висш съдебен съвет, който очевидон му е пратен като емисар, основният прокурор пита - кой стои за д всичко това, Бойко ли, и оня дава отговор - " Да, Банкята ", б.р.).

„ Не би следвало да се приканва никого. Аз запитвам за какво единствено господин Борисов е свикан? Да поискаш оставката на някого не е съставомерно действие. Конституцията на България прокламира независимост на словото – всеки може да изиска оставката на някого “, изясни той.

„ Определено има следствия, които се държат на трупчета. Едно от тях е „ Барселонагейт “. Данъчните органи на Испания са се произнесли, че по тези покупко-продажби за парцелите, за които Бойко Борисов няма касателство, няма нарушаване. Има разпореждане на прокуратурата в Испания за преустановяване на следствието.

Аз не знам какво се проверява, тъй като въпросите, които бяха задавани на Бойко Борисов, нямат отношение към закононарушение, а какви изявленията е давал преди 15 години пред фешън списания – това се несериозни работи “, акцентира адв. Менков.

Според него „ нулева е вероятността “ Борисов да получи обвиняване по проблема.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР