Барселонагейт“ няма и никога не е съществувал. Бойко Борисов не

...
Барселонагейт“ няма и никога не е съществувал. Бойко Борисов не
Коментари Харесай

Адвокат Менков: На Борисов бяха задавани въпроси за интервюта пред модни списания преди 15 години

„ Барселонагейт “ няма и в никакъв случай не е съществувал. Бойко Борисов не е имал касателство по този случай. През 2022 година има публично изговаряне на испанската прокуратура, че няма осъществено закононарушение от никого, а Бойко Борисов не е бил разследвано лице по този случай “. Това сподели пред БТВ Менко Менков, юрист на Бойко Борисов. Според него същите въпроси към този момент са били задавани при разпит преди години.

„ Съобщението на прокуратурата ме изненада. Въпросите, които прокурорите от Върховната касационна прокуратура задаваха, са във връзка със сигнала на Иван Гешев, че някой е оказвал напън върху него да подаде оставка като основен прокурор и писмото, което той самичък разгласява “, посочи Менков.

Адвокатът добави, че Иван Гешев не е загатнал, че Бойко Борисов е направил това.

„ Не би следвало да се приканва никого. Аз запитвам за какво единствено господин Борисов е свикан? Да поискаш оставката на някого не е съставомерно действие. Конституцията на България прокламира независимост на словото – всеки може да изиска оставката на някого “, изясни той.

„ Определено има следствия, които се държат на трупчета. Едно от тях е „ Барселонагейт “. Данъчните органи на Испания са се произнесли, че по тези покупко-продажби за парцелите, за които Бойко Борисов няма касателство, няма нарушаване. Има разпореждане на прокуратурата в Испания за преустановяване на следствието. Аз не знам какво се проверява, тъй като въпросите, които бяха задавани на Бойко Борисов нямат отношение към закононарушение, а какви изявленията е давал преди 15 години пред фешън списания – това се несериозни работи “, акцентира адв. Менков.

Според него „ нулева е вероятността “ Борисов да получи обвиняване по проблема.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР