Барселона завърши 0:0 с Бенфика като домакин в мач от

...
Барселона завърши 0:0 с Бенфика като домакин в мач от
Коментари Харесай

"Барселона" усложни задачата си, "Челси" разгроми "Ювентус"

Барселона " приключи 0:0 с " Бенфика " като хазаин в мач от група Е на Шампионската лига. Каталунците по този начин и не съумяха да се оправят със отбраната на португалския отбор, а в края на мача можеха и да изгубят.

" Барселона " е на второ място в групата със 7 точки, само че води единствено с две пред " Бенфика ". В последния кръг каталунците гостуват на водача " Байерн " в Мюнхен, а португалският отбор приема " Динамо " (Киев).

" Барселона " стартира мача по-добре. Юсуф Демир стреля рисково, само че вратарят на " Бенфика " Одисеас Влаходимос мазета. Домакините направляваха играта, а в 26-ата минута Гави получи опция, само че стреля неопределено. Влаходимос отрази удар на Жорди Алба малко по-късно. Роман Яремчук можеше да изведе " Бенфика " напред в резултата, само че вратарят на " Барселона " Марк-Андре тер Щеген избави изстреля му с глава. При идващия корнер Николас Отаменди се разписа със мощен удр, само че голът беше анулиран, защото топката напусна очертанията на терена при центрирането. " Барселона " беше покрай гол малко преди почивката, само че Демир уцели греда.

В 56-ата минута Мемфис Депай беше извден самичък среещу Влаходимос, само че се забави и не съумя да нанесе удари. На другата врата Дарвин Нунес опита удар от дребен ъгъл, само че без триумф. В 68-ата минута вратарят на " Бенфика " се оправи с удар на Френки де Йонг.

В края на мача " Бенфика " можеше да завоюва. Харис Сеферович беше изведен самичък против вратаря, само че не уцели вратата.

В група H " Челси " разгроми с 4:0 " Ювентус " и нанесе най-тежкото проваляне на италианския отбор от 2004 година насам. Трево Чалоба, Рийс Джеймс, Калъм Хъдсън-Одой и Тимо Вернер вкараха головете за триумфа на сините.


© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР