Барселона засега спира набирането на 1.5 милиарда евро за обновяване

...
Барселона засега спира набирането на 1.5 милиарда евро за обновяване
Коментари Харесай

"Барселона" засега спира реконструкцията на стадиона за 1.5 млрд. евро

Барселона " към този момент стопира набирането на 1.5 милиарда евро за възобновяване на стадиона си " Камп ноу ". Причината са високите стойности на инфлацията в Съединени американски щати и възходящите лихвени проценти по заеми, оповестява " Файненшъл таймс ".

Преди дни стана ясно, че " Барселона " ще желае по плана, наименуван Espai Barca.

Основният сътрудник на клуба е капиталовата банка Goldman Sachs, а в плана вземат участие още JP Morgan и Key Capital. Засега обаче и трите институции отхвърлят коментар.

" Файненшъл таймс " се базира на три анонимни източника, " осведомени с проектите ", и твърди, че клубът е спрял планирането на финансирането. Обмислят се опциите отсега нататък, макар че " Барселона " упорства, че е на път да съблюдава упования краен период за потвърждаване на финансирането в края на март.

В последното си обществено изказване по отношение на плана президентът на " Барселона " Жоан Лапорта настоя, че всичко върви по проект. " Всичко е под надзор, към този момент сме упълномощили строителните работи и сме си сложили за цел да приключим финансирането на 31 март ", сподели той.

" Обмислихме всичко, само че Espai Barca е част от процеса на жизненост на клуба ", добави той. " Той е просрочен с 10 години. " Барселона " ще има първокачествен стадион с опция да генерира повече доходи ".

В момента обстановката в клуба е комплицирана, защото " Барселона " е.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР