Барселона успя да преодолее всяко едно препятствие по пътя към

...
Барселона успя да преодолее всяко едно препятствие по пътя към
Коментари Харесай

Треньорът на Барса: Не знам как спечелихме този мач

Барселона съумя да преодолее всяко едно затруднение по пътя към трансформиралия се в неочакван триумф над Баскония със 71:72 в среща от шестия кръг на баскетболната Евролига. В началото на последната част каталунците позволиха 17 безответни точки от съперниците си и изоставаха с 10 пункта към 4 минути преди финалната сирена, само че в самия край " изригнаха " и откраднаха успеха след серия от 0:11 за крайното 71:72. Старши треньорът на " лос кулес " Шарунас Ясикевичус призна след мача, че не знае по какъв начин тимът му е спечелил срещата.

" Двубоят не се развиваше добре за нас в един миг. Опитахме се да намерим някакво решение, като в последна сметка успяхме да покажем нрав на спечелили. Това е един от тези мачове, в които по някакъв метод печелиш, само че се опитваш да се поучиш от грешките си. Странен мач ", стартира Шарас.

" Ясно е, че сме доста удовлетворени от тази победа. Играхме с доста сила при започване на мача, само че Баскония също усили оборотите и към този момент започнахме да се съмняваме във опциите си. Но въпреки всичко е хубаво, че успяхме да спечелим такава среща, откакто стреляхме извънредно от тройката и допуснахме доста неточности в нахлуване ", добави литовският експерт.

HIGHLIGHTS: Baskonia - Barça (71-72)
— Barça Basket (@FCBbasket)
Успехът е четвърти следващ за Барселона от началото на сезона в Евролигата. Каталунците се намират на втора позиция във краткотрайното класиране с баланс 5-1, като активът им е еднакъв с този на непредвидения водач в този миг Жалгирис (Каунас).

" В края просто се пробвах да избера верните петима на паркета, защото не можехе да отбележим точка дълго време. Спрях се на най-хубавите си играчи в нахлуване, измежду които Курич, Миротич, Абринес и Юртел, тъй като просто ни трябваха точки. По този метод накарахме Баскония да изпадне в потрес, само че към момента не знам по какъв начин спечелихме мача. Това не се случва постоянно ", приключи Ясикевичус.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР