Барселона триумфира с Купата на Краля за 26-и път в

...
Барселона триумфира с Купата на Краля за 26-и път в
Коментари Харесай

Барселона детронира Реал Мадрид и вдигна Купа №26 в историята си

Барселона победи с Купата на Краля за 26-и път в историята си! Каталунците завоюваха баскетболното Ел Класико на финала на шампионата, сваляйки от трона досегашния притежател на трофея Реал Мадрид с крайното като посетител в мадридската зала " УиЗинк Сентър ", която бе хазаин на цялата конкуренция. По този метод " лос кулес " си върнаха на своя огромен зложелател за провалянето във финала за Суперкупата през септември. Това е и първи трофей в кариерата на Шарунас Ясикевичус като старши треньор на Барселона.

La felicidad de levantar un trofeo: ¡Oriola levanta la! ¡El Barça es campeón!

— #CopaACB (@ACBCOM)
По този метод " лос кулес " си върнаха на своя огромен зложелател за провалянето във финала за Суперкупата през септември. Това е и първи трофей в кариерата на Шарунас Ясикевичус като старши треньор на Барселона. За каталунците това е трета извоювана Купа на Краля от последните четири издания на конкуренцията, като за последно отборът се докосна до златото през 2019-а.

El abrazo de Mirotic.
¡El momento en que Cory Higgins recibe el de la!

— #CopaACB (@ACBCOM)
Още в първата четвърт Барселона стартира да диктува събитията на паркета. Баскетболистите на Шарас играеха на доста по-високо движение от своя противник, съчетано с лимитиран брой неверни отигравания и доста здрава отбрана, като всички тези фактори им разрешиха да се измъкнат в резултата с 9 точки разлика след края на първите 10 минути - 20:11. От другата страна Реал Мадрид нямаше отговор против съвършено подредената игра в отбранителен проект на своя противник и позволи закъснение от цели 21 точки на огромната отмора при 52:31 в интерес на " лос кулес ".

El, CAMPEÓN de
— #CopaACB (@ACBCOM)
В третият интервал съставът на Пабло Ласо сподели някои проблясъци в играта си, само че по този начин или другояче не съумя да стопи по никакъв начин значима част от своето закъснение - 69:50 преди последните 10 минути. Във финалните 10 минути Барселона решително задържа актива си и донесе трофея назад в Каталуния - 88:73.

Кори Хигинс изигра следващия си брилянтен мач и приключи дуела с 20 точки, като справедливо бе награден с наградата за " Най-полезен състезател ". Роландс Шмитс подпали коша на домакините с 13 точки, Никола Миротич и Ник Калатес се разписаха с по 12, като гръцкият плеймейкър раздаде и 9 асистенции, а Брандън Дейвис вкара 10 точки и взе 8 битки.

 Cory Higgins, MVP Movistar de la Copa del Rey Madrid 2021

Валтер Тавареш се показа най-силно за неуверения в днешния ден тим на Реал Мадрид. Центърът остави 17 точки и сграбчи 9 битки, до момента в който Алберто Абалде се разписа с 15 точки. Карлос Алосен и Габриел Дек завършиха с по 9 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР