Барселона стигна до изключително драматично равенство 2:2 при гостуването на

...
Барселона стигна до изключително драматично равенство 2:2 при гостуването на
Коментари Харесай

Барселона оцеля и в ада на “Рамон Санчес Писхуан“, преследва рекорд

Барселона стигна до извънредно трагично тъждество 2:2 при гостуването на Севиля от 30-ия кръг на Ла Лига. Каталунците изоставаха с 0:2 до 88-та минута на „ Рамон Санчес Писхуан “, само че единствено в границите на 60 секунди с голове на Луис Суарес и Лионел Меси съумяха да стигнат до тъждество 2:2 и да не престават без загуба от началото на сезона в испанския шампионат. „ Блаугранас “ направи огромна крачка към спечелването на шампионската купа. С равенството каталунците не престават да преследват върха на Реал Сосиедад за най-дълга серия от следващи мачове без проваляне в Примера дивисион.

Звездата на Барселона Лионел Меси бе оставен на аварийна пейка, само че се появи в игра през второто полувреме на мястото на Усман Дембеле, когато тимът към този момент изоставаше в резултата с 0:2.

Филипе Коутиньо пусна доста добър пас към Луис Суарес в 3-та минута. Уругвайският футболист финтира един бранител на Севиля и съумя да си отвори пространство, с цел да стреля, само че от дребен ъгъл и Серхио Рико избави.

Серхио Рико не почисти добре топката в 7-та минута и я изпрати в краката на Андрес Иниеста, който се опита да го трансферира, само че не откри очертанията на вратата на Севиля.

Жорди Алба комбинира с Луис Суарес в 9-та минута, а той стреля, само че настрана от левия дирек на вратата на Тер Стеген.

Севиля провежда доста добра офанзива в 12-та минута, когато Стивън Н‘Зонзи комбинира с Хоакин Кореа, който пропусна от отлична позиция да вкара, а ударът му бе блокиран от Серхи Роберто.

Четири минути по-късно след осъществяване на корнер топката стигна до Луис Муриел, който стреля от близко с глава, само че в навън.

Филипе Коутиньо тества Серхио Рико с удар от разстояние в 18-та минута, само че вратарят на Севиля избави.

Севиля пропусна чудесна опция да поведе в резултата в 21-та минута. Хесус Навас постави топката на главата на Хоакин Кореа, който бе непокрит в наказателното поле на Барселона и стреля, само че изпрати топката на сантиметри настрана от десния дирек на вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Усман Дембеле направи добър дрибъл в 33-та минута, който бе приключен със слаб удар и Рико нямаше проблеми да улови топката.

Севиля поведе в резултата в 36-та минута, когато Хоакин Кореа пусна отличен пас към Фран Васкес, а той от близко не пропусна да вкара във вратата на Тер Стеген за 1:0.

Барселона имаше опция да изравни резултата в 44-та минута, само че каталунците не се възползваха от шанса, който се откри пред тях. Самюел Умтити подаде към Жерар Пике, а той от близко не съумя да засече топката и да я вкара във вратата на Рико.

Севиля удвои своята преднина в 50-та минута. Ескудеро бе изведен самичък против Тер Стеген, само че немският вратар съумя да избави удара на играча на домакините. След това избитата топка попадна в Луис Муриел, който насочи акуратен удар и макар плонжа на Тер Стеген, топката срещна десния дирек и влетя във вратата на Барселона.

Севиля направи необикновен пропуск в 55-та минута. Хесус Навас излезе самичък против Тер Стеген, само че се замота и това разреши на вратаря да съкрати дистанцията и да се хвърли в краката му. Все отново Навас съумя да нанесе удар, който бе избит от Жерар Пике малко пред гол линията. След това топката падна на крайници на Васкес, само че той стреля настрана от десния дирек на вратата на каталунците.

Лионел Меси се появи в игра 58-та минута на мястото на Усман Дембеле.

Минута по-късно Меси подаде към Коутиньо, а той с изострен пас се опита да изведе Луис Суарес на празна врата, само че Мигел Лаюн се намеси решаващо и почисти топката току пред уругвайския нападател.

Три минути по-късно Жорди Алба комбинира с Луис Суарес, който стреля от доста дребен ъгъл, а топката срещна левия дирек на вратата на Рико и излезе в навън.

Севиля провежда доста добра контраофанзива в 72-та минута. Луис Муриел бе изведен на стрелкова позиция, само че след удара му топката мина настрана от десния дирек на вратата на Тер Стеген.

Андрес Иниеста центрира в наказателното поле на Севиля в 67-та минута, където Серхио Рико се намеси неубедително и изпусна топката, само че Луис Суарес не очакваше сходна неточност и не се възползва от разкрилата му се опция.

Севиля провежда нова чудесна контраофанзива в 68-та минута, когато Хоакин Кореа подаде към Луис Муриел, само че завършващият удар на колумбийския нападател още веднъж не бе прецизен.

Симон Кяер за малко не си означи автогол в 71-та минута.

Домакините продължиха да контраатакуват доста рисково и в 73-та минута Стивън Н‘Зонзи подаде към Мигел Лаюн, само че и той стреля неопределено в навън.

Хесус Навас насочи доста прекрасен удар в 79-та минута, само че Тер Стеген съумя да избави.

Барселона понижи изоставането си в 88-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Севиля, Пако Алкасер продължи с глава към Луис Суарес, който бе изтърван на втора греда и с удар от близко прати топката под напречната греда във вратата на Серхио Рико.

Барселона съумя да изравни резултата в 89-та минута. Филипе Коутиньо подаде към Луис Суарес, който с удар от дъгата на наказателното поле вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Серхио Рико, който я докосна, само че не съумя да я избие.

До края на мача играчите на Барселона се пробваха да създадат цялостен поврат, само че не времето не им стигна да вкарат трети гол.

След това тъждество Барселона продължава да е без загуба в испанския шампионат и е водач в класирането с 76 точки, до момента в който Севиля е шести с 46 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР