Барселона срази с 3:0 като гост Реал (Мадрид) в среща

...
Барселона срази с 3:0 като гост Реал (Мадрид) в среща
Коментари Харесай

Кошмарът „Меси“ отново застигна Мадрид! Барса отказа Реал от битката за титлата

Барселона съкруши с 3:0 като посетител Реал (Мадрид) в среща от 17-ия кръг на Примера дивисион и значително отхвърли „ кралете “ от борбата за купата в Испания. След този триумф каталунците са на 1-ото място във краткотрайното класиране с актив от 45 точки, до момента в който „ белите “ са 4-и с 31 и мач по-малко.

Иначе попаденията за Барса бяха дело на Луис Суарес (54), Лионел Меси (64 д), който към този момент има 15 гола в 25 мача против „ белия балет “ на „ Сантиаго Бернабеу “, и Видал (93).

„ Кралете “ започнаха по-силно срещата и още във 2-ата минута Роналдо с глава прати топката във вратата на гостите. Попадението му обаче бе вярно отмененo поради засада.

В идващите минути домакините бяха по-дейният тим на терена, само че по този начин и не стигаха до чисти голови положения. Първата добра обстановка за попадение пристигна в 30-ата минута и бе за Барселона. Паулиньо бе изведен на добра позиция и стреля, само че Кейлор Навас показва страховит инстикт и мазета.

Отговорът на Реал бе незабавен и в 32-ата минута Роналдо нахлу в противниковото наказателно поле и шутира. Ударът му обаче бе отразен по прелестен метод от Тер Стеген.

В 39-ата минута Паулиньо още веднъж бе покрай гола, само че изстрелът му с глава беше избавен от Навас. Малко по-късно Бензема можеше да даде задатък на Реал, само че след удар с глава топката се отби в левия непряк дирек и излезе в навън.

Барселона заигра доста по-добре през втората част и в 54-ата минута излезе напред в резултата. Серхи Роберто откри по земя в наказателното поле връхлитащия Луис Суарес, който с невисок удар прати топката във вратата на Навас.

Кошмарът за Реал стана цялостен 10 минути по-късно, когато след безредие в наказателното поле на домакините Паулиньо стреля с глава, а Карвахал игра като вратар, спасявайки съзнателно с ръка. Съдията Санчес Мартинес реши да уточни дузпа и да даде пряк червен картон на бранителя на „ белите “. Зад топката застана Меси и резултатът стана 2:0 в интерес на каталунците.

В идващите минути Реал се опита да се върне в мача, само че по този начин и не съумя да преодолее стража на Барселон Тер Стеген. Вместо това в самия завършек на дуела " кралете " инкасираха трети гол. Той бе дело на Видал, който се разписа след пас на Лионел Меси.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР