Барселона спечели рекорда 30-а Купа на Краля, след като разгроми

...
Барселона спечели рекорда 30-а Купа на Краля, след като разгроми
Коментари Харесай

Барса ще дръпне с 8 трофея на Реал в Испания

Барселона завоюва върха 30-а Купа на Краля, откакто разгроми на финала Севиля с 5:0. Това е трофей №71 за клуба в Испания. Каталунците са единствено на точка от купата, която ще бъде 25-а за тях. До края на шампионата Барса има 5 мача. В тях се нуждае от тъждество. Срещите са с Депортиво (гост), Реал (Мадрид) (домакин), Виляреал (домакин), Леванте (гост) и Реал Сосиедад (домакин). " Блаугранас " се борят за трофей №72. Така ще дръпнят на огромния си противник Реал с цели 8 оценки. Мадрид има общо 64.

Барселона е печелил повече пъти от " белите " всички домашни шампионати, като изключение е единствено Ла Лига. Каталунците са с 30 Купи на Краля, а Реал - с 19. Клубът от " Камп Ноу " има 12 Суперкупи, а този от " Бернабеу " - 10. Купа Ева Дуарте е предходник на шампионата за Суперкупата на Испания. Там съотношението е 3 за Барса и 1 за Реал. Несъществуващ към този момент шампионат е този за Купата на Лигата. Барселона го е печелил 2 пъти, а Мадрид един път. При купите Реал е с рекордни 33, а Барса е на точка от 25-а.

Отборите от топ 4 шампионати на Европа, които имат повече трофеи на страните си, са Ювентус и Байерн (Мюнхен). Юве има 33 и може да завоюва 34-а този сезон. Байерн към този момент подвигна 28-а купа на Германия.

ТРОФЕИТЕ НА БАРСЕЛОНА В ИСПАНИЯ:

Титла от Ла Лига: 24

Купа на Крлаля: 30

Суперкупа на Испания: 12

Купа Ева Дуарте: 3

Купа на Лигата: 2

Общо: 71

 Снимка 265845
Източник:

ТРОФЕИТЕ НА РЕАЛ (МАДРИД) В ИСПАНИЯ:

Титла от Ла Лига: 33

Купа на Крлаля: 19

Суперкупа на Испания: 10

Купа Ева Дуарте: 1

Купа на Лигата: 1

Общо: 64


 Барселона завоюва Купата на Краля след триумф с 5:0 във финала против Севиля
Кралска купа №30 за Барселона, Меси и компания попиляха Севиля

Вражески Мадрид трябваше да стане очевидец на нов каталунски успех

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР