Барселона спечели гостуването си на Елче 2:0 на стадион „Мартин

...
Барселона спечели гостуването си на Елче 2:0 на стадион „Мартин
Коментари Харесай

Барселона взе своето срещу Елче

Барселона завоюва гостуването си на Елче 2:0 на стадион „ Мартин Валеро “ в мач от 20-ия кръг на Ла Лига. Каталунците откриха резултата в 39-ата минута, когато Френки де Йонг бе на вярното място и от близко осъществя. Нидерландецът бе в основата и на второто попадение за гостите, асистирайки на Рики Пуч в заключителните минути на дуела.

Домакините стартираха нападателно и още в първите минути се пробваха да застрашат вратата на Марк-Андре тер Стеген. Постепенно каталунците съумяха да овладеят контрола на топката и заложиха на постепенни офанзиви. При една от тях Усман Дембеле изведе Мартин Брайтуайт в наказателното поле, само че изстрелът на нападателя бе блокиран от бранител и топката излезе в ъглов удар. След него Антоан Гризман извърши нарушаване и не се стигна до заплаха за Едгар Бадия.

В 12-ата минута пристигна и първият прецизен изстрел в дуела. Усман Дембеле центрира от фаул в наказателното поле, където Антоан Гризман акробатично стреля с глава, само че стражът на Елче улови.

Барселона притисна противника си и опита да пресира високо противника си. В 15-ата минута Едгар Бадия се намеси уверено, улавяйки топката преди Роналд Араужо да нанесе изстрел с глава.

В 20-ата минута при едно от редките си набези Елче имаше добър късмет да открие резултата. Йоан Мухика центрира в наказателното поле, където Раул Гути стреля с глава, само че топката прелетя над напречната греда.

Каталунците придвижиха играта напълно в половината на домакините, само че сгъстената отбраната на " белите " затрудняваше гостите. Именно това принуди Жорди Алба в 28-ата минута да търси мрежата с отдалечен удар, само че топката прелетя около десния непряк дирек.

Малко по-късно Педри стреля от въздуха, последва рикошет в тялото на бранител в бяло и топката прелетя около левия непряк дирек.

В 39-ата минута Барселона откри резултата. След многоходова офанзива, Мартин Брайтуайт получи на левия фланг, след което центрира, а Диего Гонзалес в желанието си да изпревари Антоан Гризман бе на път да си означи автогол, само че Френки де Йонг на голлинията осъществя.

Елче опита да отговори незабавно. Жосан насочи компактен изстрел по земя, само че Марк-Андре тер Стеген улови.

Барселона имаше искания за дузпа при започване на второто полувреме за игра с ръка на Диего Гонзалес, само че основният арбитър Валентин Гомес не бе склонен с претенциите на футболистите в черно и уточни играта да продължи.

В 56-ата минута домакините имаха отличната опция да възстановят равенството. Гостите сгрешиха съдбовно при изнасянето на топката, от което се възползва Емилиано Ригони. Нападателят напредна и стреля в долния десен ъгъл, само че Марк-Андре тер Стеген се разтегна оптимално и направи превъзходно избавяне.

Каталунците дадоха отговор с бърза офанзива, която приключи с изстрел на Усман Дембеле, само че Едгар Бадия сподели инстикт и мазета в ъглов удар.

В 67-ата минута Педри проби през центъра и насочи компактен изстрел от границата на наказателното поле, след което топката рикошира в тялото на Диего Гонзалес, само че това не изненада Едгар Бадия и вратарят улови.

Барселона продължи да залага на многоходови офанзиви, само че това не водеше до нови рискове пред вратата на домакините, откакто Елче продължи да работи при добра класификация и не допускаше откриването на свободни пространства.

В 83-ата минута Франсиско Тринкао проби отдясно, след което нахлу в наказателното поле и насочи изстрел в далечния ъгъл, само че Едгар Бадия още веднъж сподели добър инстикт и мазета с една ръка.

Три по-късно вратарят на домакините направи следващата си решителна интервенция, откакто Антоан Гризман центрира в наказателното поле, а Франсиско Тринкао стреля с глава в левия ъгъл, само че стражът мазета.

В 88-ата минута каталунците удвоиха преднината си. Френки де Йонг направи превъзходен независим пробив. Нидерландецът нахлу в наказателното поле, след което центрира елегантно на далечната греда, където нисичкият Рики Пуч с глава осъществя. Това бе и последната заплаха пред една от двете порти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР